Peugeot 5008 2018: Elektronische achterklep opent pas bij 2x indrukken van de knoppen.

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Motorcode: BH01, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo,
Mijn 5008 heeft een elektronische achterklep.
Je kunt zo'n achterklep met de afstandsbediening, met knopje op achterklep, met een knopje in de auto en met een voetbeweging openen/sluiten.
Sinds kort moet ik voor het openen de bediening 2x doen, dwz 2x knop op de afstandsbediening ingedrukt houden of 2x knop op achterklep indrukken.
Bij het sluiten volstaat 1x indrukken zoals het ook hoort.
Als je voor achterklep openen kiest, wordt het ontgrendeld en komt het 1 cm los. Daarna moet ik dus nog een keer op de knop drukken zodat het helemaal open gaat.
Iemand enige idee hoe dit zelf opgelost kan worden?
Procedure van achterklep handmatig openen en sluiten zodat het reset wordt heb ik al uitgeprobeerd.
Alvast dank voor tips.

metins

Geplaatst door metins (100) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 5008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

9 maanden geleden - metins

Update op mijn vorige bericht. Ik heb slot van achterklep een.. mm of 2 anders gepositioneerd door 2x schroefjes los te maken. Nu gaat het openen en sluiten van klep probleemloos. Blijkbaar werd achterklep door de verkeerde afstelling van slot net te lang vastgehouden waardoor een fout optrad.
Het lijkt er op dat mijn probleem opgelost is. Case closed!!

8 maanden geleden - metins

Echte oplossing was om de twee rubbertjes op achterklep verder uit te draaien, waardoor achterklep een soort van een duwtje krijgt bij het ontgrendelen. Als de rubbers niet ver genoeg uitgedraaid zijn, dan blijft achterklep hangen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 5008 of stel zelf een nieuwe vraag.