Peugeot 5008 2012: olielekkage

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

We hebben een flinke olielekkage links voor op het blok, juist voor de bak achter hitteschildje katalisator. Ik kom bij dr.Google wel vaker die plaats tegen bij deze 1.6 VTi, maar niemand die verteld wat er dan precies lekt.

Het is zeker niet de klepdekselpakking want het begint veel lager. Duidelijk achter het hitteschild van onder af gezien. er zit een soort "waterpompachtige" doorgang richting bak.

Heeft iemand enig idee wat daar nu lekt? En wat de oplossing is natuurlijk ;-)

Alvast dank voor het meedenken.

autobedrijf Lammers

Geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 5008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (1005) PRO, 9 maanden geleden

De pakking tussen de oliekoeler (filterhuis) en de motor zeker? Dat is schering en inslag.

check

Beste antwoord, geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO, 9 maanden geleden

Ik heb de wagen nog eens opgetild en het lijkt erop dat je gelijk hebt. We gaan er aan beginnen. Weet je toevallig ook of de katalysator eraf moet? Of is er genoeg ruimte als de hitteschilden weg zijn?

harry4203 (1005) PRO, 9 maanden geleden

Bij een thp wel, bij deze vti durf ik het niet met zekerheid te zeggen, maar vrees t wel.

    ik heb hem volgende week woensdag in de agenda staan, we gaan het dan zien. Bedankt voor de goede tips Harry. Komt vast goed! - autobedrijf Lammers (0) PRO, 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 5008 of stel zelf een nieuwe vraag.