Peugeot 207 2008: Emissie storing P2196 en P2237

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8FS, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Goeiendag,

Ik zit met een Peugeot 207 welke diverse storingen heeft gegeven. De auto welke ik sinds 3 jaar geleden in bezit heb en aangekocht heb bij de dealer in Zaandam kocht ik destijds met zo een 80.000 op de teller. Nu staat deze op 109.000km.
Toen uk hem 1 jaar in bezit had begon het euvel.
Hij gaf een emissiestoring aan, na uitlezen bij de dealer kwam eruit dat de achterste lambda vervangen diende te worden.
Aangezien de prijs om te maken bijna 500 euro zou zijn heb ik zelf maar een besteld en vervangen.
Sindsdien gelukkig geen problemen meer gehad.

Tot vorig jaar toen gaf de Peugeot een nieuwe emissiestoring aan.
Het bleek na uitlezen om de voorste lambdasonde te gaan. Ik heb deze besteld en zelf ook vervangen. Hienrna een paar maanden geen last meer gehad tot vorige maand!
Wederom de auto weer laten uitlezn door de deler in Zaandam.
Deze gaven mij aan dat de lambda sonde voor vervangen diende te worden.
Ik weer een ander besteld en vervangen. We hebbben er 4 dagen zonder melding mee kunnen rijden en nu wederom een storing! Mijn buurman heeft even de comp erop gezet en geeft nu 2 storingen aan!!
Betreft P2196 en P2237

Wat moet ik nou, wat zou het kunnen zijn?
Ik ben er een beetje huiverig voor dat ik maar geld in de auto blijf stoppen aan een zelfde probleem wat uiteindelijk niet gemaakt word, en ik wellicht water naar de zee toe draag.
Maar goed ik ben geen techneut en hop dat wellicht jullie me hier in kunnen adviseren.

Alvast hartelijk bedankt.

Richard)75

Geplaatst door Richard)75 , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

Richard)75, 4 maanden geleden

Ps : Ik heb nadat ik de auto heb laten uitlezen vorige maand bij de dealer last van een hikkende auto met optrekken. hiervoor nog geen probleem gehad met rijden. Nadat ik de lamda vorige week weer heb vervangen en hij weer na 4 dagen de nu 2 storingen aangeeft een injector reiniger erin gedaan. maar wederom komt de storing na een paar km terug. De auto rijd schokkend en stotend in zin 3 en 4.

oldford PRO, 4 maanden geleden

P2196 - Mengsel te rijk (Bank 1)
P2237 - Lambda-sensor 1 Bank-1, Pompstroom onderbreking
Ik gebruik voor deze breedband lambdasondes uitsluitend origineel of op zijn minst hetzelfde merk en nummer als dat er origineel in hoort. Wat is het merk van de sondes die jij gebruikt hebt?
Is de bedrading van lambda sonde 1 doorgemeten?

N.B.: Met een raar signaal van de lambdasonde 1 (b.v. mengsel te rijk wanneer dat niet zo is) krijg je een hikkende motor. Dus de storingen en het hikken hebben wel met elkaar te maken.

    Oldford bedankt voor je reactie! Wat kan het inhouden dat het mengsel te rijk is moet ik na 3 jaar dan toch maar ergens anders tanken? Of zou her aan andere zaken kunnen liggen? Wat betreft het merk en nr van de sonde die er in is gegaan dat weet ik niet, heb een 2de hands met 20.000km via auto onderdelen besteld. Niet goed aan gedaan dus waarschijnlijk!? - Richard)75, 4 maanden geleden
    Het mengsel wordt nauwelijks tot geheel niet beinvloedt door ergens anders te tanken. Deze melding komt pas als het mengsel subtantieel te rijk is (meer dan 20%), maar dan zou je benzineverbruik ook behoorlijk gestegen moeten zijn. Als het signaal van de 1e lambdasonde niet goed is (te rijk) dan gaat de motor juist te arm lopen en krijg je dat hikken. Maar dat is allemaal makkelijk vast te stellen door iemand met verstand van zaken en een uitleesapparaat + een uitlaatgas tester. - oldford PRO, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.