Peugeot 307: Emissiewaarde motor onvoldoende

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Wie kan mij uitleg geven over term Emissiewaarde motor onvoldoende.
Deze storing word af en toe aangegeven in combinatie met motorstoringslampje.Dit is 1maal gebeurt bij het afslaan van motor bij koude motor door koppeling te snel laten opkomen.En 1maal bij koude motor bij het uitrijden uit garage (5meter )en dan motor stopzetten even later wegrijden en toen de storing.Heb van morgen
60km gereden en storing werd aangegeven.Nu zojuist auto gestart en is net als de vorige keer de melding verdwenen.Mijn vraag is;is hier de befaamde E.G.R.klep de boosdoener.Zoja wat kost reparatie hiervan.
Ook heb ik mij in het verleden door een Opelmonteur laten vertellen dat het geen probleem is als je de E>G>R>klep niet laat vervangen en dat daar geen andere schade door ontstaat.Die monteur had het ook over dat soms een bepaald slangetje word afgedopt en dan verdwijnt melding ook.

Vriendelijke groet Menno.

1124

Geplaatst door 1124 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je motor-computer constateerd een of ander probleem dat er voor zou kunen zorgen dat er meer vervuilende gassen uit de uitlaat komen dan toegestaan.
Vandaar die melding. Uit laten lezen bij de dealer en je weet meer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.