Peugeot 807: ESP is uitgeschakeld

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2HDi

ik krijg sinds enkele dagen op mijn boordcomputer de melding dat mijn ESP is uitgeschakeld en dan gaat ook het lichtje branden van de ESP op mijn dashbord. Ik weet dat je links onder het dasbord een knopje hebt waar je de ESP zelf kan uitschakelen maar als ik daar op druk geeft dit geen verschil. Telkend dat ik de wagen opnieuw start is alles in orde en enkele km verder krijg ik plots die melding.
Heeft er iemand een idee hoe dit kan komen en is het noodzakelijk dat ik hiervoor onmiddelijk naar de garage ga? ik ben een zeer rustige chaufeur dus slippen heb ik nog nooit gedaan. daartoe diend de ESP toch dacht ik he (stabiliteitshelper)ofzo
alvast bedankt voor de info

807rijder

Geplaatst door 807rijder (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk een sensor die een verkeerd signaal af geeft.
Even door de dealer laten uitlezen en je weet meer.

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Er zijn ook plenty auto's zonder ESP ,dus onmiddelijk naar de garage hoeft niet maar het zit er niet op omdat het nutteloos is, dus zou ik er wel zo snel mogelijk wat aan laten doen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Tjaart, bij storing ESP werkt het ABS ook niet!!!

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Dat laatste wist ik niet, fordmonteurtje. Reden te meer om er niet te lang mee door te rijden. Ook al zijn er nog genoeg auto's die geen ESP en/of ABS hebben. Er moet dus rekening mee gehouden worden dat weggedrag en remwerking in kritische situaties beduidend minder zal zijn. In normale omstandigheden merk je er niets van.

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Hoe het zit met een storing in het ESP systeem weet ik niet. Maar ik kan wel handmatig het ESP systeem uitschakelen, dan werkt ESP en ASR (anti slip regeling of tractiecontrole) niet meer, maar ABS volgens mij nog wel. Wordt er niet een aparte melding gegeven als ABS niet meer werkt?

Hoe dan ook, beter om zo snel mogelijk dit te herstellen, het is wel onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen van de auto.

807rijder (0), 14 jaar geleden

Ik heb op aanraden van een collega op het werk het volgende gedaan: de batterij afkoppelen gedurende minstens een half uur. daarna weer aangesloten en de sleutel in het contakt en dan 1 minuut wachten voor je hem kan starten wegens anti-diefstalbeveiliging. Hiermee zou je een reset uitvoeren. En tot nu toe blijft de foutmelding inderdaad weg. hopen dus maar als het terugkomt maak ik een afspraak in de garage.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.