Peugeot 807: niet aanslaan bij koude start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Bij ons is een auto binnengekomen die niet aan wil slaan bij de koude start, als hij gestart wordt d.m.v startspray loopt hij gelijk en dan heb je het probleem de gehele dag niet meer. Het volgende hebben wij gedaan, storingsgeheugen afvragen(geen storingen),gloeisysteem controleren(gloeibougies vv)(systeem is
goed),brandstofdruk nameten(deze is bij koude start +/- 85 bar dus te laag), verstuivers controleren(deze zijn ook goed), brandstofregelaar achter op de brandstofpomp vv (geen verschil), brandstoffilter vervangen.
Het vreemde is dat bij koude start als de brandstofdruk +/- 85 bar is de auto dus niet aanslaat, maar als er dan gestart wordt met startspray slaat hij wel gelijk aan de druk is dan gelijk +/- 300bar, na het gelijk weer afzetten van de auto blijft de druk vervolgens goed tijdens het starten, dit ook na een tijd stilstaan +/- 1,5 uur. (de auto loopt verder goed)
Wie heeft een idee...

steiger

Geplaatst door steiger (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Starttoerental te laag? Controleer je accu en startmotor.

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Starttoerental te laag? Controleer je accu en startmotor.

steiger (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook dit is al gecontroleerd, het starttoerental is hoog genoeg,

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je lage druk ook gecontroleerd in koude toestand?
Slijpsel-sporen onderin brandstoffilterhuis?

Tim C (0) PRO, 14 jaar geleden

wel hdi systeem zit er op? bosh siemens, deplhi? zie je in meting gegevens niets aan de aansturing van de opbrengstregelaar? kan zijn dat de hd pomp intern teveel lek heeft om genoeg druk op te bouwen om te starten.

steiger (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost, misschien had ik er nog bij moeten vermelden dat het probleem zicht alleen maar voordeed als hij buiten in de kou staat, wij hebben hem namelijk een paar dagen binnen gezet, en dan startte hij elke morgen moeiteloos, toen wij hem weer in de vrieskou gezet hadden startte hij vervolgens niet (inspuitdruk dan te laag). Omdat wij al het mogelijke al gecontroleerd en nagemeten hadden, en verder geen andere uitkomst zagen hebben wij maar een nieuwe brandstofpomp gemonteerd en sindsdien start de auto weer goed. (mogelijk bevriest er iets in de brandstofpomp waardoor er geen drukopbouw is, overigens hebben wij het systeem ook geheel gevuld met forte diesel feul conditioner en dit een tijd laten werken, dit had ook geen resultaat)

Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.