Peugeot 307: Extreem trillende, piepende, schurende motor en koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Beste autoliefhebbers,

We zijn sinds 4 weken verhuisd naar Aruba inclusief Peugot. (auto heeft 6 wkn op zeecontainer gestaan.)
Sinds een week maakt de auto een hard piepend / schurend geluid bij het indrukken van de koppeling na het starten. Je ruikt ook een soort rook, maar het is geen brandlucht.
Daarnaast is de auto sinds 2 dagen extreem gaan trillen bij het wegrijden in de eerste versnelling. Ik moet flink gas geven anders valt hij weer uit.

Tijdens het rijden, rijdt de auto opzich normaal. De druk valt nu wel vaak weg tijdens het indrukken van de koppeling en dan trilt de auto ook weer. Ook dan hoor je weer het piepende geluid telkens als ik koppel.

Mag ik uberhoubt nog naar de garage rijden.... of moet ik de auto maar oplaten takelen. Ben bang dat het kwaad al geschied is.

De auto lekt geen olie of iets dergelijks.
Ik hoop op een snelle reactie!!

Thanks uit een warm Aruba

zilver80

Geplaatst door zilver80 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nicole

Waarschijnlijk een probleem met de koppeling,het druklager dat vast gelopen is kan het gepiep zijn dat je hoort als je het koppelingspedaal indrukt..Zou er z.s.m. mee naar de garage rijden en het even laten controleren..

Gr Stefan

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Je koppeling is overleden en moet vervangen worden. Waarschijnlijk is het druklager helemaal kapot, als je door rijdt dan heb je kan dat je met een auto komt te zitten die helemaal niet meer te ontkoppelen valt. Als je heel voorzichtig rijdt en de garage is niet al te ver dan zou ik er gewoon zelf heen rijden maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen dan kan je de auto ook laten transporteren. Het enige wat je verder waarschijnlijk kapot kan rijden is de koppeling zelf maar die moet toch in z'n geheel vervangen worden dus dat maakt ook niet meer uit.

Ik heb dit probleem zelf ook gehad met een andere auto. De symptomen waren hetzelfde. In deze tread staat bescheven wat ik er aan gedaan heb, incl. foto's: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.