Peugeot 307: foutcode ABS ESP

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 HDI

Hallo
Ik heb een peugeot 307 hdi 2 liter van 2002 en al 4 maanden branden de lampjes ABS ESP te samen, ben naar de peugeot garage gegaan, en via de computer wisten ze dat de wielsensor links achter stuk was, na ver vanging zelfde probleem,terug gegaan de ring van het wiel zou stuk zijn, na vervanging zelfde probleem,dan zou er een probleem zijn van de ABS pomp, ze hebben die gecontroleerd zou goed zijn,de aansluit connector en de bekabeling zou gecontroleerd zijn, ben al 4 keer in de officiele garage geweest, en mijn vertrouwen is wat beschaamd, heeft er iemand het zelfde probleem gehad en kn je het me laten weten,
dank u

eddy/01

Geplaatst door eddy/01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat vaak de oorzaak is van een ABS storing op de achterwielen bij 307 1ste model, is (teveel) roest op het aanligvlak van deze A-wiel sensoren. Hierdoor wordt de afstand tussen ring en sensor te groot. Hebben ze dit bekeken en roest verwijderd? In de meeste gevallen zal een peugeot-dealer deze klacht kennen!

eddy/01 (0), 13 jaar geleden

Dag hans
Alvast bedankt voor uw reactie, volgens de peugeot-dealer zou er aan de ring geen probleem zijn, er werd mij verteld dat na de meting met de computer er een vertraging op het links achterwiel is ten opzichte van de andere wielen en dat het probleem elders is ??ze moeten nog verder en dieper zoeken???

koen206 (0) PRO, 13 jaar geleden

dat kan wel kloppen, omdat de afstand tov wiel en sensor te groot is, door de hierboven beschreven roest. De dealer moet de roest weg halen(moeten ze in mijn ogen ook weten), en weer proberen, en ze zullen zien dat het verholpen is!

gr koen

eddy/01 (0), 13 jaar geleden

[quote=koen206]dat kan wel kloppen, omdat de afstand tov wiel en sensor te groot is, door de hierboven beschreven roest. De dealer moet de roest weg halen(moeten ze in mijn ogen ook weten), en weer proberen, en ze zullen zien dat het verholpen is!

gr koen[/quote]
Goeiendag allemaal
Nu ik ga er zelf eens nakijken want de auto is al 4 keer binnen geweest, ik weet nu in welke richting dat ik moet zoeken als het probleem opgelost laat ik het julli zeker weten
Alvast bedankt met deze nuttige informatie

eddy/01 (0), 13 jaar geleden

[quote=eddy/01][quote=koen206]dat kan wel kloppen, omdat de afstand tov wiel en sensor te groot is, door de hierboven beschreven roest. De dealer moet de roest weg halen(moeten ze in mijn ogen ook weten), en weer proberen, en ze zullen zien dat het verholpen is!

gr koen[/quote]
Goeiendag allemaal
Nu ik ga er zelf eens nakijken want de auto is al 4 keer binnen geweest, ik weet nu in welke richting dat ik moet zoeken als het probleem opgelost laat ik het julli zeker weten
Alvast bedankt met deze nuttige informatie[/quote]
Hallo allemaal
Graag wil ik u allemaal laten weten dat het probleem opgelost is, ik heb zelf het linker achterwiel gedemonteerd, heb toen gezien dat de sensor heel scheef stond door de roest, heb alles goed zuiver gemaakt en terug gemonteerd. na de proefrit en nu toch al enkele dagen gereden te hebben ,is de foutmelding weg
de auto rijdt weer perfect. Toch vind ik dat dit probleem bij de peugeot dealer waar ik toch al enkele jaren klant ben, het bij de eerste klacht opgelost moest zijn?????
Graag wil ik iedereen bedanken die goede raad gegeven heeft
MVG
Eddy

koen206 (0) PRO, 13 jaar geleden

gelukkig is het probleem opgelost.

gr koen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum