Peugeot 308: Foutcode P11A8

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Emissiestoring krijg ik in de display met een obd stekker deze fout uitgelezen code P11A8. Wat opvalt is dat als deze fout komt dat het vermogen ook minder word en bij extra gas geven tijdens het rijden maakt hij een brom geluid. Meer het geluid als dat hij teveel bezine krijgt en smoort. Heb de nokkenasversteller er al uitgehaald schoongemaakt deze was licht vervuid. Tevens viel het mij op dat de o ring was gebroken,deze heb ik vervangen en alles weer gemonteerd. Code gewist en het leek perfect motor had ook weer vermogen als ik onwerwachts het gas intrapte. Maar het duurt even dan komt de melding weer terug tijdens het rijden. Zou dit kunnen komen dat de nokkenasversteller stuk is of is er toch iets anders? Vind ook als ik naar de motor luister dat er een kleine tik telkens te horen is, waar dit wegkomt weet ik niet.
Graag hoor ik jullie ervaringen of oplossingen.

Regensburg

Geplaatst door Regensburg (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Even zoeken geeft de volgende topic:
https://www.problemcar.nl/nl/particulier...

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Klopt oldford deze had ik zelf ook gelezen en heb ik dus al gedaan, bedoel alleen de nokkenasversteller eruit gehad en schoongemaakt en de ring vervangen aangezien deze gebroken was. Maar dit heb ik nog niet gedaan (Vervang de elektroklep en herprogrammeer de software van de elektronische eenheid motor.
Als er geen slijtagedeeltjes of vervuiling aanwezig zijn : Herprogrammeer de software van de elektronische eenheid motor.
Leer na het herprogrammeren de auto adaptive functie,s met koude motor opnieuw in) Dit stond dus ook in het forum kan je dit zelf doen?of moet ik toch bij een garage langs?

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat kun je niet zelf doen. Daarvoor moet je bij de dealer zijn.

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Wat ik vergeten was te zeggen is dat ik alleen de nokkenasversteller aan de voorkant eruit had, maar lees nu dat er achter nog 1 zit deze heb ik er nog niet uitgehaald. Zal dit morgen even proberen.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Waarom zou u de inlaat nokkenasversteller démonteren ?
U heeft hier immers geen storing op . P11A9 of P11A4 .
En een lichte vervuiling veroorzaakt niet deze storingscode.
Als u toch graag wilt sleutelen en deze toch demonteert zou ik deze wisselen met de uitlaatzijde om te kijken of de storing "meegaat ".
De kans is dan wel zeer groot dat u naderhand nogmaals de inlaatzijde moet vervangen . Immers is het dan P11A9 of P11A4 .
Het herprogrammeren en koud ( fabrieksopgave 6 uur afkoelen ) inleren blijft van kracht.
Onderdeelnummer van de versteller is : 1628924280
Succes.

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Dank je Rene Roolvink en ja je hebt gelijk is niet nodig om de inlaat nokkenasversteller te demonteren daar is wat je zelf al zegt geen storing op. Dus als ik jou zo hoor kan ik beter dus langs de garage gaan? Bedoel dus dat herprogrammeren enz?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja , ook dat koud inleren ( denk er aan dat u de auto de avond ervoor brengt ) is van essentieel belang , eigenlijk evenals het herprogrammeren .

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Ik zal de auto deze week anders aankomende week wegbrengen naar de garage. Ben al jaren bij een garage hier bij mij in de buurt geen peugeot dealer maar neem aan dat zij dit ook kumnen doen?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Correctie op uw aanvulling .
Het herprogrammeren kan alleen bij een Peugeotdealer worden uitgevoerd .
De benodigde software staat op een server in Parijs waar alleen zij , met de benodigde laptop ( PPS ) kunnen inloggen .
Uw garage kan wel de versteller vervangen , maar dit kan u volgens mij zelf ook .
P.S . controleer ook even het motoroliepeil .

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Is goed Rene bedankt voor de informatie en ja ik kan de versteller zelf ook wel vervangen zo technisch ben ik nog wel. Maar alleen 1 krijgen bedoel kopen is moeilijk te vinden vind ik. Heb al via google geprobeerd 1 te vinden. Weet je toevallig ook wat de kosten ongeveer zullen zijn voor het herprogrammeren enz bij de Peugeot dealer? Dan heb ik in iedergeval een indicatie.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Helaas Richard , daar kan ik u niet mee van dienst zijn .
Morgen even naar de dealer bellen en een prijsopgave vragen .
PS , woonachtig in Farmsum ? ( hoeft u niet op te antwoorden , gewoon nieuwsgierig )

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Yep klopt Rene👍

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Hoi Rene Roolvink,

Tijdje geleden gesproken maar had even druk met andere dingen. Maar ff een vraag de nokkenasversteller is dus vervangen nieuw, emisiestoring komt weer terug zelfde code P11A8.
Dit heeft zeker te maken met het inleren? Ga zo wie zo ff contact maken met die peugeotdealer hier in de buurt of zij dit kunnen doen.

Groeten Richard

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Richard .
Dit is wat Peugeot er van zegt .
Het onderdeel vervangen zonder onderstaand uit te voeren heeft geen enkel nut .

Regensburg (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de informatie heb inmiddels al een mail gestuurd hier naar de Peugeot dealer. Met de vraag of ze dit wel kunnen doen? En wat de kosten ongeveer zullen zijn.

    Ik zit met hetzelfde probleem, verschillende onderdelen vervangen maar moet nog ingeleerd worden. Mag ik vragen wat jouw kosten hiervan waren? - RichardDo (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.