Peugeot 308 2017: foutcode roetfilter versleten

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BH01, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Sinds kort de Peugeot 308 diesel en kilomerstand ca. 197.000 km.
Vorige week gaf het een motorstoring na tanken. Onvoldoende additief, terwijl tankje toch helemaal vol was. Gaf ook de melding roetfilter versleten. Naar de garage en die bevestigde dit. Komende vrijdag een nieuwe roetfilter, maar ben nu 650 km verder en de auto loopt als een trein en nog geen enkele storing.

Zou het kunnen dat dit een storing in het systeem was die tijdelijk is?

Alfred68

Geplaatst door Alfred68 , lid sinds 11 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 11 maanden geleden

Weet je de exacte tekst of het nummer van die foutcodes?

Alfred68, 11 maanden geleden

Foutcode P 1435 Multiplexer diesel additiefpomp: CAN netwerk of pompfout
Foutcode P 242F Roetfilter versleten
Foutcode B2EB0 Leeg tankadditief

Maar ondanks mijn vragen verdenk ik de garage ervan dat ze additief niet hebben bijgevuld of in het tankje van Adblue hebben gemikt

oldford PRO, 11 maanden geleden

Ik zou niet zo maar het roetfilter vervangen in dit geval.
Het (eventuele) verstoppen van het roetfilter kan ook aan de fout in het Eolys systeem liggen, dat niet of niet genoeg Eolys meer inspuit, waardoor de benodigde temperatuur voor regenereren hoger wordt en misschien niet bereikt wordt.
Ook een fout in de drukverschilsensor of de aansluitslangen daarvan kunnen de fout P242F veroorzaken. Ik zou vooraf wel even controleren of dat allemaal correct werkt.

Is jouw garage een dealer of universeel? Indien universeel hebben ze wel de juiste diagnose apparatuur om het Eolys systeem te resetten na bijvullen?

harry4203 PRO, 11 maanden geleden

eolystank defect, komt veel voor. roetfilter is hoogstwaarschijnlijk niks mis mee, en gaat iid dit probleem niet oplossen. wat oldford tussen de regels ook al schrijft, garage zoeken met iets meer kennis.

Alfred68, 11 maanden geleden

Dank je Harry. Is eolys hetzelfde als additief?

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

In principe wel , ad blue is ook een additief Peugeot heeft er 2.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.