Peugeot 206: Gas blijft hangen bij peugeot 206 1.1

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

In februari heb ik een tweedehands peugeot 206 gekocht met 88.000 km op de teller. Hij is afgeleverd met een grote beurt en een nieuwe APK.
Na een maand merkte ik ineens dat het gas bleef hangen tijdens het rijden en ook voor een stoplicht (hij gaat dan flink loeien). De eerste keer heb ik mijn auto meteen uitgezet toen hij zo ging loeien en toen kreeg ik hem de eerste vijf minuten niet meer aan (verzopen?).
Er is inmiddels naar gekeken en het gasklephuis? is vervangen en opnieuw ingeleerd. Na anderhalve week doet zich hetzelfde probleem weer voor.
Naar de garage (2) geweest en geprobeerd om de boardcomputer uit te lezen, echter geen storingen vermeld.
Ik baal er echt ontzettend van. Heb echt totaal geen verstand van auto's (dit is mijn eerste) en weet echt niet wat ik nu nog kan doen, daar er geen storingen zijn...

Hopelijk herkent iemand dit of weet iemand een oplossing? Bij voorbaat ontzettend bedankt voor alle reacties!

Anne-Claire

Geplaatst door Anne-Claire (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Toch heeft het waarschijnlijk te maken met het regelmotortje of de aansturing en bedrading (hoek kabelgoot achter distributie) hiervan. Deze zogenaamde stappenmotor zit in het gasklephuis en zorgt voor de stationaire (lucht)regeling.
Wat ook mogelijk is, is dat de gaskabel te strak afgesteld staat, maar dan zou het eigenlijk constant op moeten treden.
Dus gaskabel laten controleren op afstelling en conditie, en dan het meest verstandig om naar een dealer te gaan die m.b.v. hun diagnose-apparatuur meer gegevens kunnen bekijken.

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

of de bobine van de ontsteking stoort het hele gebeuren.. In het ergste geval kan dan zelfs de computer beschadigt raken.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.