Peugeot 206: gaskabel/pedaal zakt in gasklephuis

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hi iedereen,

Ik heb geen Peugeot 206 2.0 GTi. een flot bakje en heb er veel plezier van behalve het volgende: het mag wel eens voorkomen dat mijn pedaal weg zakt. onder de kofferbak is dan ook te zien dat de kabel in het gaskleppenhuis is gezakt. het klemmetje is schijnbaar niet strak genoeg.

hoe zet ik dit klemmetje goed strak/vast? is er wellicht iets anders aan de hand of kennen jullie misschien een handig trucje hiervoor?

thanks!

Bram

bramsharon

Geplaatst door bramsharon (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

foto

bramsharon (0), 6 jaar geleden

dank voor uw reactie, ik heb 2 foto's toegevoegd. 1 foto waarvan ik hem zelf zet en 1 foto waartoe hij ongeveer zakt zo plots.

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Oke Veertje zal te slap zijn of de groef waar hij in valt een beetje versleten vermoed ik.
Je kunt door de 2 oortjes aan de voorkant een klein trekbandje doen en de oortjes naar elkaar toe trekken zodat het borgklipje strakker om de kabel /in de groef blijft zitten.

bramsharon (0), 6 jaar geleden

hmm dat kan ik inderdaad wel eens proberen, het vreemde is dat hoe hard ik ook druk het borgklipje blijft wel op zijn plek. hoe hij dan soms weg zakt is mij een raadsel. er is dus geen manier om deze anders te bevestigen? gewoon erom schuiven en klaar?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Zoals ik het op de foto,s zie is deze borgveer defect , altands , de vorm is niet meer zoals Peugeot het gefabriceerd heeft .
De "achterkant "van de veer is veels te ver aangedrukt . Daardoor is de verende werking ( klemmen ) niet meer aanwezig.
Dus , of de achterzijde uit elkaar buigen om het weer verend te maken , of een nieuwe borgveer monteren . ( onderdeelnummer 1639-31 )

bramsharon (0), 6 jaar geleden

bedankt voor je respons!

Ik moet eerlijk toegeven, de pin was zo toen ik hem had gekocht en bij iedere auto is de pen ff wat anders dus ik ging er van uit dat de vorm wel juist was.

ik zal morgen vroeg maar eens kijken of ik hem wat kan buigen en anders moet ik ff op zoek bij de sloop in de buurt :-)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.