Peugeot 206: Geen brandstoftoevoer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8HX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 50

Enkele weken geleden begon mijn 206 1.4 hdi slecht te starten. Op een gegeven moment startte hij helemaal niet meer, alleen als ik met de hand de brandstof oppompte. En inmiddels lukt het met handmatig brandstof oppompen ook niet meer.

Volgens de garage was het probleem de brandstofpomp in de tank. Ik zou die zelf gaan repararen.

Nu heb ik er via onderdelenlijn een gekocht, maar ik zie dat er helemaal geen pomp in zit maar het alleen een vlotter is. Klopt dat? Dat zou betekenen dat er een ander probleem met de brandstoftoevoer moet zijn. Wat zou dat kunnen zijn?

HK_VW

Geplaatst door HK_VW (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Pomp en vlotter zitten samen in 1 houder...heb je wel het complete deel ontvangen?
Plaats eens een foto van wat je kreeg.

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

zit alleen een vlotter in. leidingset op de motor wil wel eens een lekkage hebben. met name de 2 leidingen onder het luchtfilter. zou em toch eerst eens uitlezen voor een indicatie. een systeem waarbij je handmatig de brandstof op kunt pompen zoals hier heeft in de regel geen electrische opvoerpomp.

HK_VW (0), 6 jaar geleden

Dank! Ik heb het luchtfilter er af gehaald en er blijkt inderdaad een heel klein gaatje in de onderste leiding (verste van de voorkant van de auto) te zitten.

Nu heb ik hier echt geen ervaring mee hoe dit op te lossen. Moet ik een nieuw stuk leiding kopen of kan ik hem op één of andere manier dicht tapen? Ik heb maar een korte termijn oplossing nodig omdat hij waarschijnlijk de apk toch niet meer doorkomt. Tips?

voyager (0), 6 jaar geleden

Lek in brandstofleiding?
Dan is maar EEN oplossing voor. Vervangen!!! Met aftapen heb je binnen paar minuten weer een lek door het oplossen van tapelijm.Mogelijk ook brandgevaar!
Is het een vacuümleiding kun je proberen met aftapen.

ferdinand (0), 6 jaar geleden

Brandstofleiding bestaat uit twee complete setjes .Die jij nodig hebt kost 75 euro .
Ferry

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

idd. complete set vervangen. een set voor de aanvoor en als je t goed doet ook t retoursetje meepakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum