Peugeot Partner: Geen stroom instrumentenpaneel / ontsteking

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 benzine

Hallo,

Ik heb plotseling geen stroom meer op het instrumentenpaneel, dwz: als ik de sleutel omdraai gaat wel het lampje branden met de accu, draai ik de sleutel verder zou de rest moeten gaan branden. (airbag, olie, etc) maar die doen het niet. Ik kan de startmotor echter wel laten draaien. Maar aangezien er blijkbaar geen spanning aankomt op de ontsteking start hij niet. Volgens de zekeringentabel heeft dat gedeelte geen eigen zekering? Alle zekeringen overigens ok. Kan dit ook een relais zijn? Deze zijn onderling kennelijk niet uitwisselbaar dus kan ze niet testen.
Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar even daarvoor bleef de benzinemeter op leeg staan en lampje ging branden, terwijl de tank halfvol is.
Verder werkt alles, zoals verlichting, radio, aanjager etc..

Nog het vermelden waard: kortgeleden ging de zekering van remlicht/achteruitrijlampen stuk. Nieuwe ingezet en ging goed.
Daarna ging motor haperend lopen. Moest volgas geven om nog enigzins toeren te houden. Daarna liep hij weer normaal...
Hoop dat iemand me kan helpen! Gr, Albert

Albert94

Geplaatst door Albert94 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Albert94 (0), 11 jaar geleden

Opgelost! Toch een zekering. Het schema van de zekeringkast welke ik heb klopt niet met de kast in mijn Peugeot..
Bij doormeten van de zekeringen kreeg ik bij elk een ok signaal, ze leken optisch ook ok, maar toch maakte er één de ene keer wel contact en even later weer niet.
Is zo te zien ook niet doorgebrand maar toch zit er een heel kleine breuk in het bruggetje. Wat een hoofdpijn om zo'n klein ding..

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Zolang je maar geen Spier vertrekt en rustig doorgaat kom je een heel end.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum