Peugeot 3008 2018: Geluid en carplayproblemen

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: HN02, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 96

Mei jl een Peugeot 3008 aangeschaft. Motorisch en qua comfort een top auto er zijn alleen wat irritatiepuntjes waar zowel wij, de verkopende garage als Peugeot nog geen oplossing voor hebben, dus ik stel de vraag hier.

1. Mijn vrouw en ik hebben allebei een iPhone 12 met de meest recente iOs-versie. Als ik de aut0 op stand-by zet (dus systeem aan met motor uit) werkt de Carplay goed, maar zodra ik de motor start en wegrijdt, valt de verbinding weg en kan deze ook niet meer hersteld worden..
Met iedere andere iPhone ouder dan de 12, doet dit probleem zich niet voor. (Getest met een SE een 11 en een X). Android auto werkt wel naar behoren.

2. Er zit een ruis in de radio, zowel FM als DAB+. Als we streamen via de bluetooth is het geluid kraakhelder.

3. Enkele keren per week (1 à 2x) heeft de auto totaal geen geluid zodra de auto gestart wordt. Het display werkt wel maar alle geluid inclusief parkeersensoren doen het niet.

Nu moet ik erbij zeggen dat recent de software van de auto reeds is geupdate naar de, volgens Peugeot, meest recente versie. Maar wij hebben er bij aankoop een trekhaak onder laten zetten. Nu vermoed ik zelf dat deze niet goed "ingelezen" is dat er daarom hiaten zijn ontstaan.

Iemand die deze theorie kan bevestigen danwel ontkrachten of zijn er andere oorzaken mogelijk?

3.

Michel0582

Geplaatst door Michel0582 (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.