Peugeot 3008 2010: Raambediening RA weigert

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: RHE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Raambediening LV (en kort daarna) RA doet het niet meer. Ik ben RA begonnen. Geen reactie op deurschakelaar en centrale bediening bij bestuurder. Ook geen 'klikje' meer te horen bij bediening schakelaars. Centrale bediening bij bestuurder geruild met een ander exemplaar: geen effect. Deurschakelaars LA en RA gewisseld: geen effect maar LA blijkt het doen ook met schakelaar RA. Deurpaneel verwijderd en motorstekker los gehaald. Er staat spanning op de + en afwisselend op de andere draden als de deurschakelaar wordt bediend. Vandaag de hele unit in deur vervangen door een ruilexemplaar. Raammotor liep maar alleen omhoog. Ook als de deurschakelaar naar beneden werd bediend. Raam zit nu dus weer dicht maar sindsdien geen enkele reactie maar op bediening bij bestuurder of deurschakelaar. Ook geen 'klikjes'. Op dit forum verschillende reset procedures gevonden en gebruikt: zonder resultaat. Ook accu losgekoppeld maar ook dat zonder effect. Wat kan hier aan de hand zijn?

PS: hoe krijg ik het raam handmatig naar beneden?

Hendrik4293

Geplaatst door Hendrik4293 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 10 maanden geleden

Werkt je raam LV ook niet meer nadat je die hebt vervangen? Volgens een schema is er nog een Raamschakeleenheid waar alle raammotoren op aangesloten zijn. Weet zo niet waar die zit, maar het feit dat er eerst een probleem was met de bestuurderzijde en later de RA kant heeft dat mogelijk daarmee verband. Zit ergens een grote stekkerverbinding tussen alle raammotoren. Kan mogelijk veroorzaakt worden door een corrosie in deze stekkerverbinding, maar kan ook te maken hebben met een kabelbreuk in de deurstijl van je linker voorportier. Is allemaal moeilijk te vinden maar misschien heb je er wat aan. Zonder schema is het lastig op te sporen. Evt. kan ik je wat toesturen.

Hendrik4293 (0), 10 maanden geleden

Wat betreft dat schema: graag.Heb je VIN nodig?
Aan LV heb ik nog niets gedaan. Doet het ook nog steeds niet. Gisteravond nog met universele diagnose aan de gang geweest. Er was inderdaad een speciale module voor de ramen en spiegels (DDM?) Maar niet verrassend: geen contact mogelijk met LV en RA. Zou die schakeleenheid in het portier LV zitten?
Draadbreuk in deurstijl LV klinkt ook niet onlogisch. Bediening van raam RA door bestuurder levert ook geen signaal op bij raammotor RA.
Vandaag een poging gedaan de draden uit het LV portier op te pakken onder het stuur maar die zitten goed ingepakt en verdwijnen direct in een grote kabelboom naar achteren.

    Stuur even een mail naar de sitebeheerder met het verzoek die door te sturen naar mij. Ga ik kijken wat ik voor je kan doen. - memos (10) PRO, 10 maanden geleden
off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.