Peugeot 309: geluid, snelheidmeter probleem?

Bouwjaar: 1987

Hallo

Sinds een paar maanden rijd ik in een peugeot 309, uit 1987. (98k gelopen) Hij rijd prima, start ook altijd, maar na een lang rit afgelopen week begon op de snelweg een soort geluid te komen wat het best te omschrijven is als een dor blad in je ventilatiesysteem. Maar dat is het dus niet. Het lijkt te maken te hebben met de snelheidsmeter, want die trilt af en toe en meer dan voorheen. Het regende die dag flink, dus alles zal wel lekker vochtig zijn geweest. Maar nu ik weer ga rijden, komt het geluid ook terug, al is dat iets minder hard.
Weet iemand waar dit aan kan liggen of is heteen bekend probleem?

12013

Geplaatst door 12013 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Geluid is moeilijk over de comp. Klinkt naar een tellerkabel of tellermechaniek.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer eens of je aandrijfashoezen nog heel zijn .

dupl-u-13484-5dd148e70ad2f+Automonteur (0) PRO, 19 jaar geleden

Nog een vraagje,
reageerd het geluid op je snelheid (dus als je harder gaat rijden word het geluid ook harder)?

12013 (0), 19 jaar geleden

Ja. Het komt vooral voor rond de 110 km/h

12013 (0), 19 jaar geleden

Oh. inmiddels heb ik een aanrijding gehad met de wagen -> economisch total loss, dus ik ga het niet meer laten maken. (achterin een VW passat gehad, auto +- 5 cm korter geworden)

Nog wel en extra vraagje: blijf je wel normaal WA verzekerd (incl uitkering bij schade) ? Want de APK loopt nog tot augustus

12013 (0), 19 jaar geleden

Nog meer informatie vandaag: het geluid ligt aan de snelheidsmeter (of kabel) denk ik, want deze gaat nu helemaal niet meer omhoog. De km stand blijft wel doortikken.

yacine (0), 19 jaar geleden

Dan is de meter zelf kapot of het mechaniek ervan (mocht de kabel namelijk ook kapot zijn kan de dag teller nooit oplopen of doordraaien)

automonteur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.