Peugeot 306: gescheurde remleiding/rem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Onze P 306CC moest voor de keuring en bij de (niet Peugeot) garage kwamen ze onderstaand euvel tegen.. Zij vermoeden dat deze schade bv is ontstaan bij montage of tijdens een reparatie van een ander onderdeel.

Peugeot dealer zegt dat dit normaal is. De garage die de keuring deed zegt dat dit nooit "zo maar" kan ontstaan.. wie heeft er gelijk?


[url=http://postimg.org/image/e171buxp9/][img]http://s14.postimg.org/e171buxp9/remleid...[/img][/url]

martinvdm

Geplaatst door martinvdm (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (660) PRO, 11 jaar geleden

ik denk ook dat ie (op welke manier dan ook ) is beschadigd. maar ja, feit blijft dat er voor de apk een nieuwe op moet, en dat komt regelmatig voor.
dus het probleem begrijp ik niet helemaal.

martinvdm (0), 11 jaar geleden

Probleem is ook niet het kabeltje (en vervangen). Dat zijn de kosten niet. Echter zijn er in het afgelopen jaar (11mnd geleden aangeschaft) al vaker dingen boven water gekomen.
Vraag is of er een degelijke auto is verkocht mét APK...

En dan is het wel van belang of dit soort schade kan komen door rijgedrag ja/nee

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Hoe vervelend het ook klinkt. Ti's Frans

harry4203 (660) PRO, 11 jaar geleden

is het overigens wel een 306? gezien het ingevulde bouwjaar. daarbij komt dat het vanachter een pc niet is te beoordelen of er wat tegen de slang heeft aangeschuurd. misschien een keer een gebroken veer gehad die de remslang heeft beschadingd? overigens zegt een apk keuring weinig over de technische staat van een auto.

martinvdm (0), 11 jaar geleden

Sorry is inderdaad een 307cc...

en ik snap dat het een Franse auto is... alleen bij een APK keuring hoort dit te worden gecontroleerd. De dealer claimt dit ook te hebben gedaan en de auto goed af te hebben geleverd. Volgens de dealer kan er trouwens niets tegen de slang hebben aangeschuurd. Zij claimen "iets op de weg dat tijdens het rijden dit heeft veroorzaakt"...

De garage (niet dealer) zegt echter dat dit soort schade niet kan door "normaal gebruik" maar eerder door bv een slijptol die is uitgeschoten (bij zelfde wiel was iets in een verleden weggeslijpt zagen zij vandaar die link).

Blijft dus staan.. scheurtjes door uitdrogen etc snap ik. Maar een hap uit je remleiding?

Hans4040 (375) PRO, 11 jaar geleden

We kunnen wel blijven raden naar de oorzaak, maar daar is problemcar niet voor bedoeld.
Nieuwe slang erop en klaar.

Moderator Problemcar.

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

remslang is niet gescheurd. maar inderdaad met slijptol mogelijk uitgeschoten (eigenlijk gek ivm je daar niet zomaar in de buurt komt en je slijptol naar mijn mening toch goed vast moet houden om te slijpen)
rede dat ik dat verdenk is dat de onderste verdikte rand ook soortgelijke schade heeft.

zoals hans hierboven zegt. nieuwe slang erop en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum