Peugeot 306: Bonken tijdens remmen achter.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 XSi

Beste mensen,

Wie heeft dit gehad, of heeft er een idee wat dit kan zijn? Mijn auto heeft schijfremmen achter. Hij heeft een tijd niet gereden, omdat ik een tweede auto gekocht had. Nu bonkt/ bokt de auto tijdens het remmen. Het is volgens mij links-achter. Het is erger als je van hogere snelheid remt. De auto komt net van de apk en de garagehouder heeft geen idee wat het zou kunnen zijn. Verder gaat hij prima recht uit.

Alvast hartelijk dank voor de bijdragen...

Groet

Pim

PimSchilt

Geplaatst door PimSchilt (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Controleer in ieder geval de remmen/remschijven op onrechtmatigheden. Een gescheurde remschijf komt niet vaak voor, maar het kan, maar zou dan opgemerkt moeten zijn bij de APK. Waarschijnlijk is het gewoon een ingeroeste remblok-afdruk op/in de schijf doordat de auto langere tijd stil heeft gestaan en op de handrem. Mogelijk verdwijnt dit bonken na verloop van kilometers en remmen, anders schijven vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.