Peugeot 206 2002: gestotter, olielampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Heren, de kenners,
Heb een vraag namens iemand met een probleem. De motor wil soms (regelmatig)stotteren bij lage toerental (stadsrit). Op open weg is het weg. Ook gaat het olielampje branden/knipperen in de stad.
Auto is door een monteur uitgelezen en oliedruk zou god zijn.
Wel, lijkt motor ecu aan vervanging toe. Incl startsleutel etc.
Ben bezig juiste foutcodes te verkrijgen.
Nu is de vraag in het ergste geval (ecu), wat is schatting kosten voor het onderdeel( heb namelijk geen idee kosten ivm rijden in andere merk auto).Uiteraard heb ik nog de juiste motor(ecu) code nodig voor de precieze kosten.

Mijn dank is groot voor alle reacties

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

harry4203 (1005) PRO, 1 jaar geleden

Waar baseer je in hemelsnaam op dat de ecu aan vervanging toe is?? Is het een 1.4 16V. Is de oliedruk gemeten, is niet uit te lezen namelijk en lampje gaat niet voor niets branden.

voyager (0), 1 jaar geleden

Zoals ik schreef, dit doe ik namens iemand anders.Auto is in buitenland.Voor zover ik het weet, twee monteurs hebben naar de auto gekeken. Een mechanisch deel, de ander electronisch(degene welke ander ecu aanraadt)?!Ben zelf nooit aan deze auto bezig geweest.Heb wel direct aangeraden oliedruk te meten.Of het daadwerkelijk is gedaan weet ik niet.
Wil vandaag meer info krijgen over de auto en de motor. Is via chasisnummer meer uit te halen aan info in NL ook al het een buitenlands auto betreft? Ben bewust dat het een ander euvel kan zijn, maar om zelf " effe" test(en) uit te voeren, dien ik 2000 km heen te gaan. Of weet iemand in welke richting zoeken met vergelijkbare klachten.Ik dacht aan slechte dynamo ivm stotteren in stad. Maar er zijn geen start problemen gemeld.

kaleido 1 (2775) PRO, 1 jaar geleden

Dit gaat zo niet iets worden , wat wil je allemaal meenemen om een onduidelijke storing te gaan repareren , is de persoon daar op vakantie ?

harry4203 (1005) PRO, 1 jaar geleden

Geef eens een chassisnr

voyager (0), 1 jaar geleden

Neen. Ze wonen aldaar. spreken geen nl.
Kaleido. Weet ik. was niet van plan om zomaar iet mee te nemen. Vandaar vraag alhier.
Chasisnummer is: VF32AKFWF42489710.
Net hoor ik dat het gestotter beging bij afremmen, dan blijft het een tijd zo, anders stopt het en rijt auto goed. Lijkt niet motortempereatuur grelateerd.Soms beging het direct na start, soma 15-20 minuten later.
Wat ik nietr weer of er aan bedraading is gerommeld(zou oorzaak vervanging ecu kunnen zijjn). Anders, als ik ecu meeneem, is ie te verkopen aldaar. Zodoende zal het geen weggeooid geld zijn. Liever achterhaal ik juiste foutcodes, en aan de hand daarvan verder uitzoeken.Ga ik over twee weken daarnaartoe vandaar al deze vragen.

kaleido 1 (2775) PRO, 1 jaar geleden

Auto is 20 jaar oud , is economisch afgeschreven ?

voyager (0), 1 jaar geleden

Daar is ie toch iets waard.Persoon wien auto is, is niet zo rijk dat ie zomaar een andere auto aan kan schaffen jammer genoeg.

kaleido 1 (2775) PRO, 1 jaar geleden

Waarom niet simpel beginnen door oliedruk te meten , is die niet goed , ben je klaar .
Bougies en bobine en kabels controleren .
Heb niet het idee dat er terzake kundige mensen naar gekeken hebben.

voyager (0), 1 jaar geleden

Had meer respect voor de kennis van collegae monteurs aldaar verwacht.
Het is uiteindelijk gebleken dat olielampje aangaat als de motor in noodloop valt, ook als motortoerental.
Als alles ok werkt geen brandend lampje. Dat sluit oliedruk probleem uit.In noodloop is amper tot geen gas geven mogelijk. Auto rijdt overwegend korte stukken(stadsverkeer).Wat mij richt op gasklep(bougies en bobines zijn getest, ook wordt ron 98 benzine getankt).Weet niet of ze hebben gereden met de auto met aangesloten laptop om live data op te halen.

kaleido 1 (2775) PRO, 1 jaar geleden

Ik weet niet of je dat mag verwachten .
Ik heb slechte ervaringen met garage bedrijven in het buitenland .

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.