Peugeot 206 2003: Luid gepiep tijdens starten en rustig rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste mensen,

Mijn 206 piept al enige tijd bij het starten, rustig rijden (op koppeling of met rustig gassen) dus eigenlijk wanneer het motorblok schommelt. Als ik stilsta hoor ik het niet. Ook als ik in z'n 3,4 of 5 rijd komt het eigenlijk niet voor. Het is een zeer luide piep die wisselt in frequentie. Rijden is nu niet leuk meer erdoor. Ik ben al bij een Peugeot specialist geweest en die denkt dat het probleem ergens bij de uitlaat ligt. Ik heb alleen ook een filmpje op YouTube gevonden met exact hetzelfde geluid en ook bij een deel van de uitlaat. Nou ben ik zelf redelijk handig en wil ik kijken of ik het zelf kan oplossen bij een doe het zelf garage. Is er iemand hier toevallig bekend met dit probleem en weet wat er precies moet gebeuren, dat zou helemaal top zijn. Het schijnt namelijk veelvoorkomend te zijn rond mijn km stand (200000)

Het gaat om dit Youtube filmpje: https://youtu.be/FO-20JSF988 bij ongeveer 1:09 hoor je het geluid. Ik wil alleen in plaats van koper vet keramisch vet gebruiken. Zou dit een blijvende oplossing kunnen zijn? Alvast bedankt!

mikloo

Geplaatst door mikloo , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 4 weken geleden

Dat filmpje laat toch exact zien wat je moet doen? Heeft die peus specialist wel gekeken, want dit komt echt ZO VEEL voor. beste is trouwens het bevestigingssetje van de tussenpijp vervangen, maar goed.

mikloo, 4 weken geleden

Hallo Harry,

Bedankt voor uw reactie.

Ja dat klopt, alleen was ik er nog niet 100 procent zeker van of dat ook echt het probleem was, en ik was daarom benieuwd of er hier iemand kon bevestigen of het probleem herkennen voordat ik er aan begin. Maar ja het moet wel eigenlijk.

Misschien is hij dan toch niet zo'n specialist als dat hij zegt haha. Maargoed, bedoel jij met het bevestigingsetje van de tussenpijp precies het deel waar degene op het filmpje aan zit te werken? (Dus 2x bouten moeren veren als ik het goed heb gezien?) Weet je toevallig ook waar die te koop zijn?

harry4203 PRO, 4 weken geleden

dealer of automaterialenzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.