Peugeot 307: gierend geluid in motor en verbrande reuk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 107pk

gisteren tijdens het rijden kreeg ik plots een luid gierend (fluitend) geluid van onder de motorkap en kwam er een geur van verbrand plastiek in de wagen. vooral tijdens het koppelen/ontkoppelen nam dit geluid toe en na nog enige tijd (kon niet stoppen vanwege autostrade) was dit echt oorverdovend. in het ontkoppelingspedaal was ook een lichte trilling waar te nemen bij het induwen (wat voordien niet was). voor de rest liep de motor niet warm, bleef hij gewoon reageren en kreeg ik geen enkele foutmelding op de boordcomputer. er staan 111.000km op de teller. heeft iemand al hetzelfde meegemaakt ????? alvast bedankt voor jullie reactie;

stolli

Geplaatst door stolli (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kunnen 2 zaken zijn. 1.... de koppeling, maar je geeft aan dat de wagen gewoon bleef reageren en de combinatie van verbrand plastic valt bij een defect aan koppeling niet helemaal te plaatsen, dus ik ga voor 2, namelijk iets met de krukas-poelie, en/of multiriem aan de andere zijde van de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.