Peugeot 406: Handrem arm blijft niet meer omhoog

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Wie kan mij helpen: Een tijdje geleden wilde ik de handrem aantrekken maar hoorde ik het klikkende wat je normaal hierbij hoort niet meer. De arm van de handrem viel ook gelijk weer naar beneden. Mijn boerenverstand zegt me dat het vergrendelsysteem dat in contact staat met de knop op de handremarm niet meer functioneert. Verder werkt de handrem nog wel.

Wie kan mij vertellen of dit een afkeurpunt bij de apk is en of iemand die enigszins handig is dit zelf kan oplossen?

EwoudKuijt

Geplaatst door EwoudKuijt (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kaleido 1 (2110) PRO, 10 jaar geleden

Dit is apk afkeur.
De drukknop zit daar nog veerspanning achter of zit hij vast naar binnen ?

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

De knop heeft nog spanning, Die veert netjes weer terug.

kaleido 1 (2110) PRO, 10 jaar geleden

Dan kan het zijn dat het lepeltje aan het einde onderaan de hendel bij het gekartelde deel vast zit of los geschoten is.
Dan zal de hele hendel er toch uit moeten , weg halen wat er in de weg zit .

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Is dat te doen door iemand die wel eens een schroevendraaier hanteert? Kan dat gewoon van binnen of moet ie de brug op?

kaleido 1 (2110) PRO, 10 jaar geleden

Hoeft ie niet de brug voor op , en of het lukt met de aanwezige kennis , is natuurlijk lastig te beoordelen vanachter een pc.
Bekijk het gewoon eens rustig , en bij twijfel laten doen.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Onderaan in de handrem-hefboom zit een gekarteld palletje (het lepeltje van Kaleido) Om dit palletje zit een ring-veertje. Door dit veertje wordt het palletje tegen de contra-kartels gedrukt om te vergrendelen. Waarschijnlijk is het ring-veertje gebroken. (laatst eenzelfde gevalletje gehad bij 406 coupé) Om dit te controleren zal de complete handremhendel eruit moeten = tunnelconsole eruit, handremkabels ontspannen en uit het mechanisme halen en dan de bodem-moeren los + het stekkertje van schakelaar handremlampje. Als dit veertje inderdaad gebroken is, zal het uitdraaien op een andere hendel want de 2 helften van de hendel met daartussen het vergrendelmechanisme, zitten geklonken. Niet te doen om die 2 helften te delen. Let wel op dat je bij vervanging de juiste krijgt. Ook als je via chassisnummer opzoekt, krijg je 2 mogelijkheden waarvan maar 1 de juiste is.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Kijk dit is nu een omschrijving, van iemand die dit zelf recent ´aan de hand heeft gehad´. Dan is het nog vers.

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Hans, dank je wel. Ik heb vanmiddag even de tunnel losgemaakt dat was geen probleem. Aan de hendel is niets te zien. Ik dacht zelf ook al aan een nieuw mechanisme maar is dat helemaal van binnenuit te doen of moet ie dan de de brug op. Ik zie een klein stukje kabel en de schroeven waarmee de plaat aan de bodem vastzit.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kunt dit doen zonder op een brug te moeten. Ik dacht dat rechts onderaan tegen de handremhendel 1 moer zat waarmee je de kabels oplost. Deze moer moet er helemaal af. Daarna draai je de bodembevestigingen los en trek je de complete handremhendel omhoog.

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Bedoel je de schroef in het vierkantje?

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is em.

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Top! Ik ga het binnenkort even proberen.

EwoudKuijt (0), 9 jaar geleden

Vandaag de handrem vervangen. Bij de sloperij mocht ik zelf de hendel uit een 406 halen. Dat had als voordeel dat ik even kon oefenen. Vooral het doorvoeren van de kabel was even prutsen en proberen maar is uiteindelijk toch gelukt. Nu kan ie over twee dagen naar de apk.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.