Peugeot 406: Speling op beide achterwielen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

er zit speling op beide achterwielen.
Moet ik de rubbers van de stabilisatiestang vervangen of de hele stang ?

bartvanhalteren

Geplaatst door bartvanhalteren (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Speling op de wielen ? Wat bedoel je hier precies mee. Als je de band van links naar rechts trekt of.... Kan even die stabilisatorstang of rubbers niet linken aan speling op de wielen.

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Wiellager speling ?

bartvanhalteren (0), 10 jaar geleden

Als ik het wiel links en rechts vastpak en beweeg zit er speling. Rechtsachter iets meer dan links. Is wel goedgekeurd maar ik wil het wel verhelpen.

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan dus toch mijn vraag hoe je bij die stabilisatorstang uitkomt. Klinkt mij in de oren als speling op je wiellagers. Eerlijkheidshalve ben ik niet bekend met deze auto maar gewoon in het algemeen.

bartvanhalteren (0), 10 jaar geleden

Zie nu in mijn Haynes 406 boek dat het waarschijnlijk de stang is om het wiel uit te lijnen ( rear suspension track arm ) Kan daar de speling van komen ?

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Zet de auto eens op de handrem , als de speling dan weg is , dienen je wiellagers afgesteld te worden op de voorgeschreven manier.
Een beetje speling is absoluut geen probleem , liever iets speling dan te strak.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

De spoorstangetjes aan de voorzijde van de achteras zijn vaak de oorzaak van speling. Controle: La wiel vrij van de vloer en dan wiel beetpakken op wijzerstand '10 voor 5' en in die positie wiel aan bovenzijde (krachtig) naar binnen drukken. Voor Ra wiel is dat op '10 over 7' beetpakken. Voel je dan speling dan zo goed als zeker speling op die bewuste spoorstang(en). Zoals de benaming al aangeeft kun je hiermee de sporing van de achterwielen afstellen, dus mocht hier speling op zitten, dan raadzaam om na reparatie de sporing af te laten stellen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.