Peugeot 206: Handremkabel ivm plaatsen nieuwe achteras

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

ik ben bezig met het vervangen van een achteras bij een 206. De wagen heeft trommelremmen achter en daar ik niet zo thuis ben met peugeot had ik graag jullie advies. Hoe krijg ik er in godsnaam de trommels achter af?? Ik zou de handremkabel op de nieuwe achteras moeten monteren, maar ik weet echt niet hoe ik hem er uit krijg.

Alvast bedankt voor jullie reacties en jullie hulp.
Fredo

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Somige type's moet de moer los voor dat de trommel er afkan, anders is het een schroef. Soms moet de remvoering terug gesteld worden voor dat de trommel er af kan ;).

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Stofdop in het midden van de naaf eraf/eruit wippen, centrale (grote) borgmoer los. Nu kun je, als je geluk hebt, de trommel er met enige kracht af trekken eventeel m.b.v. een hamerklap achter op de rand van de trommel. Lukt dit niet, dan zoals citroenmonteurtje al aangaf, de remvoering door een wielbout-gat op de juiste plaats, het stelmechanisme terugstellen. Krijg je de trommel(s) er dan nog niet af, dan is de kans groot dat het lager vastzit op de as-tap en zul je dit met meer geweld moeten gaan doen........of een speciale trekker.

Fredo (0), 14 jaar geleden

Hey,

bedankt voor de reactie. De centrale moer heb ik al een keertje los gehaald om te proberen of de trommel zo los kwam, maar zonder resultaat. Ik hab natuurlijk niet teveel geweld gebruikt want ik wou het geheel niet slopen. Remvoering door een wielboutgat terugstellen? Lijkt me geen eenvoudige zaak. Hoe ga ik hier het best te werk? Heeft er misschien iemand een tekening zodat ik er een idee van kan krijgen hoe het er inwendig uitzien?

Nogmaals bedankt
Fredo

Beunhaas (340) PRO, 14 jaar geleden

Niet moeilijk doen, dat terugstellen is meestal niet nodig.
Zet na het erafdraaien van de centrale moer het wiel weer terug met 2 bouten , ga op de grond ervoor zitten en trek draaiend en wrikkend de trommel met het wiel eraf, zet je desnoods schrap met de voeten tegen een chassisbalk ofzo.

Werkt altijd en richt geen schade aan.

Fredo (0), 14 jaar geleden

Perfect,

bedankt jongens, ik ga er zo snel als mogelijk mee aan de slag.

Fredo

Fredo (0), 14 jaar geleden

Is ondertussen zo opgelost. Bedankt allemaal

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.