Peugeot 0: HDI Bosch of Siemens?

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ben van plan een 306 HDI te kopen, gewoon 90pk.

Nu schijnt het dat deze motoren zijn geleverd met een commonrail systeem van Bosch en van Siemens. Mijn vraag is welke versie is de beste keus? Ik heb gehoord dat de Bosch types een stuk zuiniger en ook mooier lopen, wat zijn jullie ervaringen?

En is er een eenvoudige manier om te zien welke versie er op een auto zit (zodat de huidige eigenaar het voor mij kan nakijken zonder dat ik er steeds zelf naar toe moet)? Of is dit te relateren aan type/bouwjaar?

alvast bedankt,
Martijn

MDZNL

Geplaatst door MDZNL (35) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Treb (0), 15 jaar geleden

Moi,
Op de servicebox van Peugeot kan je door middel van het chassisnummer (gegevens wagen) zien welk systeem er op de auto zit. Ik heb ook altijd begrepen dat Bosch het minst problemen geeft/gevoelig is.
Succes,
Bert

MDZNL (35), 15 jaar geleden

Peugeot's servicebox is helaas niet voor particulieren (alleen instructieboekjes).

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Op servicebox kun je het hele overzicht van onderdelen van je auto zichtbaar krijgen. Ook voor particulieren, zonder betaling. Met betaling krijg je zelfs extra info zoals elektrische schema's. Prima service van Peugeot.

harry4203 (650) PRO, 15 jaar geleden

de 306 is alleen maar geleverd met bosch inspuiting

MDZNL (35), 15 jaar geleden

Kijk, da's een zorg minder. Bedankt allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum