Peugeot 306: HDI Break. Dasboardverlichting uitgevallen

Bouwjaar: 2000

Hallo! de dasboardverlichting van mijn 306 is gisteravond uitgevallen na een paar ker geflikkerd te hebben. Het gaat dan om de verlichting van de tellers en de knoppen van de verwarming. De radio en het klokje zijn gewoon verlicht. Ook de display voor de kilometerstand en de controlelampjes op het dashboard werken ook normaal. Mijn vrouw heeft toen het gebeurde op het dshboard getimmerd. Dat was bij de mindere auto's die we hebben bezeten vaak de truuk. Dat hielp heel even maar nu is de verlichting echt dood. Wordt de verlichting geregeld met 1 lamp oid? Vind het zo vreemd dat alleen de tellers en de verwarmingsknoppen onverlicht blijven. Overigens heb ik in het weekend even een betonnen pilaar gekust (LV) zou dit hiermee te maken kunnen hebben? Misschien kan Oldtimer helpen...?

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Heel onnozel: toen ik vanochtend tijdens het rijden heel even het wieltje waarmee je de dasbhboardverlichting kunt dimmen verschoof, was alles weer oke! Weet niet wat daar nou weer loos was...

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien is de dimmer wel verstoft, eruit en schoonmaken dat ding.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Kun je wieltje er zo uitwippen? Dacht zelfook al aan stof.
Overigens oldtimer, voor wat betreft mijn andere topics over pieperende bijgeluiden: de garage heeft een hitteschildje omgebogen (zou ook voor piepende geluiden kunnen zorgen) en een piep uit de ventilatormotor weggehaald. Spanner en spanrol waren nog in orde. Ben benieuwd of dit het nu is.. Nogmaals bedankt voor al je hulp, ook op dat gebied!

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

niet het losse wieltje maar de complete schakelaar, is van achter open en kun je lekker inspuiten met contaktreiniger.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Gewoon met een plat schroevendraaiertje denk ik he? Dank je wel Oldtimer!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.