Peugeot 205: HELP!!!! schurend geluid voorkant

Bouwjaar: 1990

ik reed laatst op de autosnelweg en ineens toen ik rond de 130k/m reed maakte mijn auto een erg schurend geluid aan de linker voorkant,zodra ik gas bij gaf of het gas gelijk bleef hoorde je niks maar zodra ik het gas los liet was het heel erg.ik ben nog gestopt en heb gekeken,maar kon niks zien.toen ik weer weg reed deed hij het na 5 minuten weer,ik heb de hele tijd 80 gereden omdat ik het niet vertrouwde,eenmaal in de bebouwde kom waar ik 50 moest rijden was het geluid weg en heb er sinds dien nog geen last meer van gehad.het lijkt dat zodra ik een tijdje boven de 80 rijd dat het geluid begint.weet iemand misschien wat dit kan zijn? groetjes carla

sweetc

Geplaatst door sweetc (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Moeilijk beoordeelbaar zonder zelf erin te rijden en to kunnen horen waar het weg komt, 1e controle zou zijn remmen of deze niet aanlopen.

Cor

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit geluid kan uit de versnellingbak komen ,laat de versnellingbak olie eens controleren of dit nog op peil is.

Hans

sweetc (0), 17 jaar geleden

kan het niet zijn dat de lagers kapot zijn?

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Welke lagers bedoel je,van de versnellingsbak of de wiellagers?

sweetc (0), 17 jaar geleden

de wiellagers

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

neee die blijf je horen ook als je het gas loslaat.

sweetc (0), 17 jaar geleden

dus jij denkt misschien de oliepeil van de versnellingsbak?waar kun je dat na kijken?waar zit dat?tja ik weet er niet veel van maar is het mogelijk dat je dit zelf na kunt kijken of moet het iemand doen die verstand van auto's heeft?(dat heb ik dus niet ;) )

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien is het beter dat je het even laat doen. Het is mogelijk dat het oliepeil te laag is dat de bak daardoor wat herrie gaat maken.
Wacht er niet te lang mee

sweetc (0), 17 jaar geleden

oke bedankt

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat het nog even weten hoe het afgelopen is

Gr Hans

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Het kan ook zijn dat dit voorkomt omdat het motorblok kantelt bij gas los. Probeer eerst eens in zijn 5 gas los en daarna 80 in zijn 4 rijden en dan gas los. De kantelbeweging wordt dan iets versterkt dus ga je dan misschien het geluid nog harder/ sterker horen?

sweetc (0), 17 jaar geleden

ik heb hem nu naar mijn neef gebracht hij gaat hem na kijken en net zolang tot dat het probleem is gevonden en verholpen,dus zou mij benieuwen,ik laat het nog wel weten wat het probleem was.alvast hartelijk dank voor de tips.groetjes carla

sweetc (0), 17 jaar geleden

trouwens hij maakt het geluid nu ook wel binnen de bebouwde kom als ik rond de 40 rijd.

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
Als het is wat Hans zegt is het beter dat je eerstvolgende ritje even naar een garage is. Niveau versnellingsbakolie is snel gepeild, en kan je een hoop ellende besparen.
Groet,
Bert.

Treb (0), 17 jaar geleden

[quote=Hans4037]Laat het nog even weten hoe het afgelopen is

Gr Hans[/quote]
Ik ben ook wel nieuwsgierig wat het nou precies was.
Groet,
Bert.

sweetc (0), 17 jaar geleden

hij heeft een andere wiellager met poot erop gedaan.en zie.......................het geluid is weg,dus toch de wiellager.nog bedankt.....groetjes....carla

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.