Peugeot 307: herrie bij open en dicht schuiven dak

Bouwjaar: 2003

Dag allemaal,

Allereerst wens ik jullie op de lijst een gezond en fijn 2005 toe.
Mijn vraag gaat over de herrie die er van het open te schuiven dak komt in mijn peugeot 307sw.
Ben er even mee naar de garage geweest, heb nog garantie.
Dacht dat het een kwestie van iets smeren zou zijn, maar nu blijkt dat de hemel eruit moet om het te verhelpen. Heeft te maken met de lamellen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Ben er een beetje huiverig voor omdat ik me afvraag of die boel er wel weer net zo netjes en vast in komt te zitten als dat het nu zit. De keuze is voor mij om er niets aan te doen en het dak dan maar dicht te laten of het wel te laten doen, met misschien de irritatie achteraf dat ik met een losse, tikkende hemel verder moet.
groeten
tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

De optie om het dak dan maar niet te gebruiken, vind ik niet echt een goed idee. Dat dak zit er om te gebruiken toch? En ik vind dat ze het zo moeten maken dat er naderhand helemaal niets loszit. Dat mag je best verwachten van een garage.

de kroon (0), 19 jaar geleden

Beste roel,

Ja dat vind ik inderdaad ook, maar helaas zijn mijn ervaringen met garages niet echt best.
groeten
tanja

harry4203 (570) PRO, 19 jaar geleden

de hemelbekleding is relatief eenvoudig(neemt natuurlijkwel wat tijd in beslag) en zonder meer netjes te de-en monteren. ben ervan overtuigd dat een beetje garage dat onzichtbaar moet kunnen verhelpen.ik weet niet wat voor bijgeluid het dak maakt, maar het over elkaar schuiven van de lamellen zul je toch altijd wel blijven horen.

de kroon (0), 19 jaar geleden

Het is en schurend en krakend geluid. Voorheen hoorde je natuurlijk het dak wel, maar dat staat niet in verhouding tot het geluid dat het nu maakt.
Bedankt voor je antwoord.
tanja

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Het komt nog wel eens voor dat de meenemertjes afbreken in dat lammellendak.Inderdaad moet daar de hemel voor los maar dat is echt goed te doen en prima opnieuw te monteren dus gewoon doen Tanja.

de kroon (0), 19 jaar geleden

ok thxx dan doe ik het.
groeten
tanja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.