Peugeot 307 HDI 90PK: Start slecht 's ochtends

Bouwjaar: 2003

Mijn auto start na een nacht stil te hebben gestaan zeer slecht (of helemaal niet). Hij is al diverse malen bij de garage geweest en hebben het volgende reeds vervangen : lage druk pomp, drukklep op de brandstoffilter, een of andere regelklep en nu als laatste weer de nokkenassensor en krukassensor. Garage was er nog niet erg van overtuigd dat het zou werken !! Maar auto zit nog in de garantie en volgens de garage beslist dan Peugeot Nederland wat er gebeurd ! Het probleem lijkt erger te zijn als het koud is. Als het niet echt koud is (een graad of 5) dan moet ik 2 keer starten voordat hij aanslaat. Maar is het kouder (vorst) dan duurt het wel 6 a 7 keer of hij doet het helemaal niet. Ik vermoed zelf ergens een kleine scheur in een leiding waardoor er door lang stil staan lucht in komt. Als hij eenmaal gestart is dan doet hij het de rest van de dag. Alleen als hij lang stil staat doet hij het niet. De garage heeft (zoals ze zeggen) ijzerdeeltjes in het brandstoffilter gevonden, maar ik weet niet meer welke kleur dat ze waren (zilver of koper). Wie o wie weet wat het nog kan zijn ???

Groeten Roy

royke77

Geplaatst door royke77 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Roy, de dealer moet hierover kontakt opnemen met de importeur. in AGIR staat hierover een bericht wat uiteindelijk uitmont in het monteren van een nieuwe hogedrukpomp en leidingen en de tank.

harry4197 (0), 19 jaar geleden

Wat is AGIR ?

406 (0) PRO, 19 jaar geleden

Oldtimer, heb een 307 hdi met exact hetzelfde probleem, hoge drukpomp heb ik reeds vervangen (op eigen kosten), mag ik de leidingen en tank verlangen in garantie van peugeot. In belgie schijnt hier niets van het probleem bekend te zijn. De auto is van 9-2002. Bij voorbaat dank

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien te simpel hoor...maar hoe is het met de gloeibougies?

BertK (0), 19 jaar geleden

Ik denk ook aan de gloeibougies... je kan deze controleren door de weerstand te meten, als deze oneindig is is de gloeibougie stuk. de Peugeot Partner 1.9D van mijn moeder had laatst hetzelfde probleem, en dat was bij het verwisselen van de gloeibougies verholpen. Succes!

Oxo8322 (0) PRO, 19 jaar geleden

Al 3 maal gehad en opgelost door het vervangen van de startmotor (starttoerental is zeer belangrijk ivm synchronisatie
nokkenas/krukas sensoren)
Aan het geluid van de huidige startmotoren kun je niet horen
of de motor vlot ronddraait.
Na het vervangen vd startmotor vertelde de klant dat de auto nog nooit zo vlot had aan geslagen.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

gloeibougies kun je ook testen door ze te demonteren en ze met een draad (met zekering ertussen!) te testen met de accu. Moeten binnen enkele seconden lichtrood worden.
De ijzerdeeltjes vind ik echter geen goed teken.
Hiervoor zou een garantie van op toepassing moeten zijn. Een consument mag verwachten dat (bij normaal gebruik) een brandstofpomp langer mee gaat dan 1 a 2 jaar.

Therese (0), 18 jaar geleden

Ook wij hebben sinds September vorig jaar een 307 HDI 2,0 ltr. Ook deze had start problemen bij koude motor tot hij helemaal niets meer deed. Eerst bij een plaatselijke garage geweest.Die jongens hebben werkelijk hun best gedaan maar vervangende onderdelen moet je betalen wel of geen succes dus toch terug naar de Leeuw. Na een week onderzoek en verwisselen van verstuivers nog altijd geen resultaat. alle sensoren perfect. totdat het gevonden werd. het toerental van de startmotor was niet goed. met een ruil motor van 90 Euro en 1290 Euro onderzoekkosten was het probleem verholpen. Nu start de auto weer alleen heeft hij met de koude start wel meer moeite dan wanneer de motor gelopen heeft.Wel is het raar dat men bij de dealer vaak nog lang moet zoeken voor men resultaat heeft. Natuurlijk iedereen doet zijn best en we zijn prima geholpen alleen is het wel zuur dat je veel geld kwijt bent en er niets voor terug hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.