Peugeot 307: Achteraf inbouw xenon verlichting

Bouwjaar: 2003

Hallo heren,

Ik heb hier een klant die het zat is om zijn koplampen steeds te vernieuwen en vraagt nu om xenon in te laten bouwen in een 307 sw van 2003 benzine 1.6 16v. Iemand ervaring mee of suggesties?

Alvast bedankt

René

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi rene


je zou er ook een weerstand tussen kunnen zetten.


paul,

RAH (0), 19 jaar geleden

Nee, geen weerstand, dat geeft alleen maar minder licht. Die 307 heeft toch H7 fittingen? Heb ik in mijn 406 ook. Ik heb zowel dim- als grootlicht xenon. Echt geweldig!

Er zijn verschillende mogelijkheden. www.target-automotive.nl heeft setjes met passende fittingen. Die zou je zelfs met je ogen dicht moeten kunnen monteren. Er is slechts 1 probleem, de xenon lampen hebben een start(balast)unit, iets groter dan een pakje sigaretten en dus moet je vanuit de lampunit het stroomdraad naar buiten brengen, daar wordt de balast aangesloten, en daarna weer terug de lampunit in. Dus er zal een gat in het afsluitklepje gemaakt moeten worden. Maar volgens mij zit er een mooi rubberringetje bij waar je de draadjes door kan doen. Hou er ook rekening mee dat een xenonlamp iets groter is dan een H7 (gaat iets verder de lampunit in) dus als er een afscherming voor zit moet je wel ruimte genoeg hebben. Als alles past moet het er in een uur in zitten.

Zelf heb ik een set balast systemen en "normale" xenon lampen. Daar zit dan wel meer werk in. Eerst een normale H7 lamp slopen omdat ik de fitting daarvan nodig heb. Daarna auto tegenover een muur zetten, licht aan, en het lichtbeeld aftekenen. Xenonlamp met de fitting van de H7 lamp in de unit, een beetje heen en weer schuiven tot je op exact hetzelfde lichtbeeld komt, aftekenen. Daarna de lamp zoals afgetekend met een krachtige kit/lijm aan de fitting plakken. Omdat de "normale" xenon lampen een grote stekker verbinding hebben moest ik de afsluitkappen bijwerken, anders kreeg ik ze niet meer dicht.

De laatste optie is leuk als je het zelf wil gaan doen. Het is namelijk de goedkoopste optie, ik had voor ¤ 220.- xenon. De setjes van target zijn ¤ 600.-

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben goeie ervaring met long-life lampen ! Is volgens mij de goedkoopste oplossing !!!

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat met die long-life lampen doen wij ook en dat bevalt op zich goed. Deze klant wil echter graag xenon en zodoende is alle informatie welkom in ieder geval bedankt voor de reakties.

Groeten rené

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, enting,rené


ik heb ook een zeer goede ervaring met long-life lampen.

SUPER HANDEL ZE ZIJN NIET AAN TE SLEPEN.. ;^)


paul,

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

klant heeft voor woensdag een apfspraak gemaakt vorr inbouw xenon. Dit loopt niet via mij, maar iedereen bedankt voor het meedenken.
rené

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum