Peugeot 307: Hoes voor schokbrekers hangt los

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hier een klein vraagje,

Ik zit met het volgende probleem,
De achter hoes(om het zomaar even te noemen, weet de precieze naam er niet van)voor de achter schokbrekers zitten los, ze horen er normaal steving in vast te zitten maar nu niet.
Ze hangen allebei los, en ik durf ze zelf ook niet vast te plakken met eventueel kit of iets.
Als ik ze erin terug duw, en ga een heuvel over zitten ze weer los en hoor ik ze bij elke hobbel bewegen.

Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen..?

Mvg Wouter

wouterrr

Geplaatst door wouterrr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het de hoezen zijn, die om de schokdempers zitten, lekker zo laten zitten. gebeurt niks mee.

wouterrr (0), 14 jaar geleden

Kan dat verder geen kwaad dan? miss ivm roest of iets?
En echt elk hobbeltje die ik over ga hoor je ze rommelen, het is niet iritant, maar van mij mogen ze wel weer op de oude plaats terug

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik snap wat je bedoeld. Zie het vaker bij 307 achterschokbrekers en druk de hoezen tijdens garage-bezoek ook altijd terug naar boven. Ze horen op de buitenzijde en op het foam-blok bovenin te klemmen in de houder van de zuigerstang. Heb je al geprobeert om ze echt stevig omhoog in die houder terug te drukken? Kans bestaat dat als je ze boven vast gezet hebt, ze aan de onderzijde over de ribbeltjes losschieten.
De bescherming zit er niet voor niets = zuigerstang beschermen tegen vuil en steenslag, alhoewel ik dit in de praktijk nog niet tegen ben gekomen.

wouterrr (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Ik snap wat je bedoeld. Zie het vaker bij 307 achterschokbrekers en druk de hoezen tijdens garage-bezoek ook altijd terug naar boven. Ze horen op de buitenzijde en op het foam-blok bovenin te klemmen in de houder van de zuigerstang. Heb je al geprobeert om ze echt stevig omhoog in die houder terug te drukken? Kans bestaat dat als je ze boven vast gezet hebt, ze aan de onderzijde over de ribbeltjes losschieten.
De bescherming zit er niet voor niets = zuigerstang beschermen tegen vuil en steenslag, alhoewel ik dit in de praktijk nog niet tegen ben gekomen.[/quote]
Dat heb ik geprobeerd, het lukt wel.. maar als ik een stukje rij zitten ze weer los.
Is daar verder ook geen oplossing voor?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Mocht je het echt een probleem vinden, meer vanwege het rammelen, dan zou je ze m.i. gerust vast kunnen plakken met van die strookje plak,- of kneed-kit op de rol. k'Zou dan zelf, na reinigen van de oppervlakken, een paar dotjes aanbrengen aan de bovenste buitenkant van de hoes als de hoes beneden hangt en dan met kit en al omhoog schuiven. En dan maar hopen dat het blijft zitten. Het heeft daar bovenin niet echt een op en neer bewegende functie.

vervoort11761 (0) PRO, 14 jaar geleden

neem een gewoon rolletje plakband (tape). plak deze plakband een rondje of 5 rond de bovenkant van de rubber stootblok zodat de doormeter wat groter wordt. duw dan de stootblok in zijn huis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.