Peugeot 206: Hoog verbruik

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 hdi

Hallo,

Heb sinds twee maanden een 206 sw welke 1 op 23 moet kunnen rijden. Doet ie dus niet! Zelfs bij erg rustig rijden, 90% op de snelweg 1 op 14. Heb nieuwe olie, olie en brandstoffilter, uitlaat dicht gemaakt, additieven toegevoegd bij olie en brandstof, helpt allemaal dus niet!

Wie oh wie kan mij de gouden tip geven? Ben er wel klaar mee namelijk, had m juist gekocht om t verbruik..

Geplaatst door

jaap761 (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

http://www.autoweek.nl/autotest/1071/Peu...

gemeten verbruik is 1:18 tijdens test.

Dankjewel. Vind echter na het lezen van t artikel, dat ik nog ruim onder het gemeten verbruik zit, zoals gemeten in de test.

jaap761 0

13 jaar

rijd je veel korte stukjes?

Nee minimaal dertig km per keer, waarvan 27km op de snelweg, 115kmh. Heb een keer op t net iets gelezen over een luchtsensor/ meter? Wanneer die vuil zou zijn zou het verbruik hoger zijn...

jaap761 0

13 jaar

op die snelheden zijn ze een stuk minder verbruiks vriendelijk, dan moet een 1.4 een stuk harder werken, en zal dus meer verbruiken

Hmm oké thanks. Ga ik m'n verwachtingen bijstellen...

jaap761 0

13 jaar

Ik heb een kapotte of in ieder geval slecht presterende luchtmassa meter gehad bij mijn 406 2.0 110 pk HDI. Het gaf bij mij als effect dat het vermogen teruggelopen was. Maar nu is met nieuwe luchtmassameter vermogen en prestaties weer op goede niveau , maar brandstofverbruik is beter geworden !. Was gemiddeld 1 op 16 a 1 op 17. Nu al tijdje weer 1 op 18,25 ong.

Probeer uit andere auto een luchtmassameter tijdelijk te gebruiken. Maak zelfde rit met andere luchtmassameter en meet dan weer verbruik.

Misschien weet je dan of het helpt. Bij mij kon via de Peugeot testkast niet eenduidig geconstateerd worden dat de LLM defect was. Pas proefplaatsing van andere goede luchtmassameter gaf aan dat het de moeite waard was om nieuwe te bestellen en te plaatsen.

KRG 0

13 jaar

Klinkt als iets om ff te proberen! Ik laat t weten

jaap761 0

13 jaar

Bij deze 1.4 hdi gaat de kat nog wel eens stuk, hij blokkeerd dan gedeeltelijk de doorstroming van de uitlaatgassen. Kan geen kwaad om dat te controleren denk ik. Alsie echt helemaal stuk is heb je echt slechte trekkracht en meer klachten maar misschien is dit een begin stadium.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.