Peugeot 206: Aansluiting autoradio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 206; 1.4 AUT. 5DRS

De autoradio van mijn moeder reageert niet op het contact. De radio blijft aan ook al wordt het contact afgezet. De enige manier om de radio aan en uit te zetten is dit te doen via de schakelaar op de radio. Het probleem is dat men wel eens vergeet de radio uit te zetten met als gevolg een lege accu.

Ik heb de radio gedemonteerd en met een multimeter gemeten in het iso-blokje. Tussen A4 (constante 12V) en A8 (massa) staat netjes 12-14V. Ongeacht hoe de contactsleutel staat. Echter staat tussen A7 (geschakelde 12V) en A8 ook altijd 12-14V. Hier zit dus het probleem. De spanning tussen A7 en A8 moet weg zijn als het contact af is.

Weet iemand waar dit probleem kan zitten? Of is er een mogelijk om een nieuwe kabel via het contact te trekken en via een relais een goede schakeling te maken? Zo ja, waar kan ik dan het beste de stuurspanning weghalen?

silverstorm

Geplaatst door silverstorm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Die radio is gewoon verkeerd aangesloten...zoek de geschakelde plus 12V en sluit hem daarop aan.
Gedoe met relais is niks waard.

silverstorm (0), 13 jaar geleden

Ik heb op de aansluiting van/in de auto gemeten. Dus de bekabeling die uit het dashboard komt. Het probleem is dat die aansluiting niet klopt.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dit gekomen na het plaatsen van een andere, niet originele radio? Plaats anders even de laatste 8 cijfers/posities van chassisnr.

silverstorm (0), 13 jaar geleden

Er zit inderdaad een andere radio in deze auto. Ik weet niet of het probleem daardoor komt.
Laatste 8 postities chassisnr: 42532195

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit betreft al een 206 met Com2000 dus deels netwerk. Je kunt bij de dealer, of misschien ook wel via tussenhandel, een omkeerstekker kopen om op die manier een andere aftermarket radio aan te sluiten. De schema-site ligt er momenteel uit m.a.w......kan niet bekijken of het ook mogelijk is om een zekering "om te zetten" naar positie over contact. Zou je eens in boekje moeten kijken.

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

Tussenkabel halen bij dealer, kost maar paar euro. Niet gaan klooien met relais of zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.