Peugeot 206: hulp gevraagd motorcomputer stuk

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Hallo. Ik ben nieuw hier en ben benieuwd of iemand mij verder kan helpen.

Ik heb een peugeot 206 cc 1.6 uit 2006. Ik rijd deze auto nu 2 jaar zonder problemen. Nu wilde ik deze laatst starten en kreeg ik de melding engine immobilizer fault. Heel lang vanalles geprobeerd acu losgekoppeld etc. Maar melding bleef. We hebben de auto naar de garage gesleept. De monteur keek even en opeens starten hij weer. Nou niks aan de hand wij weer terug. Volgende dag hetzelfde. Na het slepen startte die weer bij de monteur. Maar nu besloten we hem te laten uitlezen. Enige foutmelding die naar boven kwam was dat er iets was met mijn nokkenassenor. Vervolgens was die melding ook weer weg en zou mijn contact wat los zitten waardoor mijn sleutel niet herkend werd. Nou na een week kreeg ik dat pas te horen. Vervolgens heeft de monteur nog wat checks gedaan en kwam hij met het verhaal dat er iets kapot is aan mijn motorcomputer. Opsturen duurt 1 week en motorcomputer checken alleen al 100 euro. ALS hij gerepareerd kan worden dan moet ik rekenen op minimaal 350 euro, als hij helemaal vervangen moet worden nou dan kan dat flink oplopen!. Ik wil mijn auto daar weghalen en deze naar een kennis/monteur brengen. Welke aangeeft dat ik een motorcomputer ook veel goedkoper 2dhands kan krijgen. Ik zou graag wat meningen horen over wat er aan de hand kan zijn en wat ik het beste hiermee kan doen! Alvast bedankt

cat206

Geplaatst door cat206 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TrafficBandit (0), 9 jaar geleden

Ik heb zelf een dergelijk probleem gehad en dat bleek uiteindelijk te liggen aan een kapotte transponderantenne die rondom het stuurslot zit. Wellicht is het de moeite om dat even goed te bekijken want een nieuwe transponderantenne is een stuk goedkoper als een nieuwe computer.

harry4203 (490) PRO, 9 jaar geleden

bij de eerste garage zou ik em zeker weghalen, de gebruikte computer van de tweede monteur is helaas ook geen optie ivm startblokkering. geloof overigens ook nog niet dat de computer de oorzaak is. al eens de auto getest met de reservesleutel? eventueel een andere transponderantenne proberen idd. (dat kan eventueel wel gebruikt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.