Peugeot 406: Ik hoor een pomp draaien - 406 HDI 80KW

Bouwjaar: 2001

Sinds enkele dagen in het bezit van een 406 HDI. 150.000 KM, Jan. 2001. Bevalt super! Echter een ding valt mij op. Wanneer ik een stuk heb gereden en na een korte (tank) pauze weer start, gaat er ineens een pomp draaien. Is niet van de koelfan, volgens mij ook niet van de airco en draait met vast toerental en gaat niet uit. Wanneer je de motor echter uit zet en daarna weer start, is het geluid van de pomp (?) verdwenen... Geluid lijkt uit de richting van het schutbord te komen, aan de passagierskant. Iemand enig idee wat ik hoor en of ik me ergens zorgen over moet maken?
Alvast bedankt,

Roel

Beut

Geplaatst door Beut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

asx (0) PRO, 19 jaar geleden

elektrische waterpomp voor de verwarming?

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk de branstofpomp, trouwens je kunt beter maar niet luisteren bij zo'n HDI want er gebeurt echt van alles als je start. Als ie het doet doet ie het.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij op de elektroklep van het UGR systeem.Deze motoren hebben geen elektrische kachelpomp.Het kan ook het ventilatortje van de interieurtemperatuursensor zijn,zit in de plafonieëre.

ivo4688 (0), 19 jaar geleden

elektropomp van de stuurbekrachtiging

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.