Peugeot 406: Automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Ik heb een 406 2000cc 16v van het bouwjaar 1997.

De wagen is uitgerust met een automatische versnellingsbak, door de vele kilometers en daar ik eveneens soms als deze overschakeld lichte klopjes voel ook is er precies een lager die lawaai begint te maken.

Ik zou dus nu eerst de olie eens willen aflaten om te zien of deze niet verbrand ruikt etc...
Maar voor ik deze wil aflaten zou ik toch graag eerst het niveau willen checken en zou niet weten hoe ik dit moet doen bij dit model eveneens om nadien er weer olie op te zetten weet ik niet juist hoe en waar, ik vermoed dat ik het luchtfilterhuis moet wegnemen en dat er daar ergens op de boite een vuldop of bout moet zijn.

Volgens dat ik al ben geinformeerd zou er 1,5 liter op moeten maar welk type juist? En welke procedure moet ik doen om ze correct te vullen....kan hier iemand me daarbij helpen? misschien oldtimerke?

Alvast bedankt,
Fred

Fred3335

Geplaatst door Fred3335 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

niveau en kwaliteit van de versnellingsbak olie van de automaat van de 406 is elektronisch te meten en te controleren verder is er eigenlijk niets met deze versnellingsbakken.Misschien is er wel een update voor de elektronica om het schakelen beter te laten verlopen.

Fred3335 (0), 19 jaar geleden

Volgens de garage bij me is er geen update voor mijn bak, dus wou ik de olie ervan wisselen daar dit nooit slecht is. Om ze af te laten is er onderaan een vijs heb ik gezien maar ik weet niet exact waar en op welke manier ik ze moet vullen.

De versnellingsbak heeft nu wel ongeveer een 300.000km wel 8/10 daarvan snelbaan.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb even naar de methode gekeken om de olie te verversen maar dat is toch nog wel redelijk ingewikkeld en is wel 4 kantjes tekst dus teveel om zo even over te typen, verder kan er toch nog wel redelijk wat mis gaan, en moet er 4 liter ververst worden en daarna de kwaliteitsmeter worden gereset om een storingsvrije loop te krijgen.Het lijkt mij daarom verstandig om,als je het al zelf wilt doen,de beschrijving van de werkzaamheden op te vragen bij de dealer.Of anders de dealer het uit te laten voeren.

Fred3335 (0), 19 jaar geleden

Heb de olie vervangen en deze schakelt nu perfect, de klopjes die ik soms had bij het overschakelen zijn verdwenen. Het lichte lawaai van een lager dat ik hoorde kwam niet van mijn bak maar van de alternator (gelukkig).
Oldtimer thx voor je hulp.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.