Peugeot 106: ik wil de koelvloeistof vernieuwen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

ik wil mijn koelvloeistof van moj peugot verversen hoe moet ik dat doen ik heb deze wagen pas gekregen kan mij iemand zeggen hoe ik dat bij een peugot moet doen ?

gertrud66

Geplaatst door gertrud66 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Uw verwarming op het warmste zetten. Niet de ventilator laten draaien maar dus uw knop op max rood. Dikke darm van uw radiator losmaken en koelvloeistof opvangen! Daarna in een bidon gieten en naar containerpark doen dus niet in de goot gieten!
Darm terug vastzetten en nieuwe koelvloeistof bijvullen, motor starten en laten warmlopen met het dopje v/h koelvloeistofreservoir open zodat de lucht er uit kan. Af en toe een beetje gas geven en bijvullen indien nodig. Daarna de dop erop en een rije gaan doen, laten afkoelen en dan eventueel nog even bijvullen.

Stanis (0), 12 jaar geleden

Volgens mij heeft zo'n 106 3 ontluchtingspunten..
Als ik me niet vergis 1 op de radiator, 1 op de kachelslangen en 1 op het thermostaathuis.
Dus wel degelijk ontluchten! Vloeistof bijvullen (Vlooeistof moet boven de motor uitkomen) en één voor één do ontluchtingsnippels opendraaien totdat er vloeistof uit komt.
Daarna motor starten en af en toe de ontluchtingsnippels weer opendraaien. Dit vol blijven houden tot de koelvin één of twee keer is aangeslagen. Dan moet ie weer goed zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum