Peugeot 306: In bouwen airbags

Bouwjaar: 1996

HOi, is het moeilijk om airbags in te bouwen in deze auto??
een 306 1.9d 04-1996

en wat zouden ze 2e hands mogen kosten??

alvast bedankt...

grt w

post767

Geplaatst door post767 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Vrijwel onmogelijk. Je hebt niet alleen de airbags nodig, maar ook (eventuele) gordelspanners, kabelboom, computer en crash-sensoren.
De truuk zit in de crash-sensoren. Deze moeten op een speciale manier (richting-gevoelig) gemonteerd worden (geldt mogelijk ook voor de computer).
2e hands airbags lijkt mij zo wie zo geen goed idee. Na 10 jaar moeten ze vervangen worden, en dan ga jij airbags van pak em beet 7 of 8 jaar oud monteren.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

2 e hands airbags is zowiezo geen optie, of ze gaan af bij een schade auto, of ze zijn heel en brengen de hoofdprijs op om een schadeauto op te lappen.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Kortom: niet aan beginnen dus!

NB.: Old Ford, airbags hoef je na 10 jaar niet te vervangen!!

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

moet old ford gelijk geven, officieel staat er 10 jaar voor airbags. maar in de praktijk.....

ook moet je na een flinke crash de veiligheidsgordels vernieuwen, maar wat denk je wat in de meeste opgelapte schade auto's zit? juist.........

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

306, dit is wat een universiteit doceert over airbags:
http://www.katho.be/vhti/automechanica/v...

Ook zij zeggen vervangen na 10 jaar. Er moet ook een sticker in de auto zitten waar de vervangingsdatum op staat.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Old Ford, je hebt gedeeltelijk gelijk. Ik heb wat instructieboekjes van div. Peugeots bekeken. In sommigen staat dat ze na 10 jaar vervangen moeten worden en anderen staat dat ze alleen maar gecontroleerd moeten worden. Wij hebben ze na 10 jaar nog nooit vervangen..............

post767 (0), 18 jaar geleden

Dan maar niet doen he

thnx vd info ..

kalcoen (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb ook een peugeot 306 uit 10-1996. In "haynes service and repair manual" staat dat de airbag sensor in het elektronische control unit zit. Deze control unit zit zelf weer in het stuur waar ook de airbag inzit. Deze control unit kan niet verwijderd worden uit het stuur, deze zit er dus vast in. In mijn peugeot waar standaard geen airbag is geplaats zijn wel voorbereidingen getroffen voor een airbag. Zo zit erbij de stuurkolom een connector voor een airbag. En bij het demonteren van de cockpit kwam ik er achter dat er ook een indicatie lampje was bevestigd. Alleen deze brand nu nooit. Nu lijkt het dat ik gewoon een stuur met airbag hierop aan kan sluiten. Het lijkt erop dat er ook voorbereidingen zijn getroffen voor de gordelspanners. Oranje draden lopen van de stoelen naar het middenconsole(versnellingspook) alwaar een zilverkastje zit. Wie kan mij hier uitsluitsel overgeven? bij voorbaat dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum