Peugeot Boxer 2000: Inhouden en stilgevallen en geen communicatie met ECU

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Rfw, Motorinhoud (cc): 1998, Vermogen (kw): 80

Mijn dochter heeft een Fiat Ducato met een Peugeot motor. Het probleem wat ze ermee heeft houdt ons al maanden bezig.
De auto hield eerst behoorlijk in met ook een uitval van de toerenteller.
Dit is uiteindelijk minder geworden. Maar tot nu hield de motor toch nog iets in en uiteindelijk is ze afgelopen week stil gevallen op de A12.
Hij begon in te houden en viel stil. De auto was niet meer te starten. De ANWB heeft geprobeerd hem uit telezen maar kreeg geen toegang tot de ECU. Wat ik begreep van mij dochter is dat de brandstof pomp geen massa krijgt.
De auto wilde wel starten op remreiniger.
Zo’n beetje alles is vernieuwd nu zoals:
Nieuwe brandstofpomp
Bougies en kabels
Map sensor
2 Koelvloeistof sensoren boven en onder
2 keer Ecu naar ACTRONICS gezonden (startblokkering uitgeschakeld )
Bobine
Motor nwe distributie en kop gevlakt met klep revisie (Verkaik Delft)
Kleppen gesteld
Injectoren ultrasoon gereinigd
Extra Massa kabel van accu naar dynamo
Misschien vergeet ik nog iets maar volgens mij heb ik het wel zo’n beetje genoemd allemaal.
O ja ook een klein bruin kastje wat aan aan de ECU hangt is nieuw.
Mijn dochter wil hem niet wegdoen want ze is er helemaal weg van, ze wil dus doorgaan met nog meer geld uitgeven om hem in orde te krijgen.
De vraag is dus wie weet raad, hij staat nu wel bij een garage die gaat meten. Maar heel graag zou ik toch wel horen wie éénzelfde ervaring heeft gehad en wat de oplossing was.
Volgens mij is het vervelende bij de auto dat er een Peugeot benzine motor in zit en dat Fiat daar zelf elektronische aanpassingen op gezet heeft.
Vergeef mij als ik iets niet duidelijk omschreven heb, kan ik meer duidelijkheid geven dan mag u altijd vragen stellen over mijn beschrijving.

Op de foto het oplichtende injectie lampje en ook het kastje naast de ECU 🥲

marcel bruin-1

Geplaatst door marcel bruin-1 , lid sinds 3 jaar geleden

7 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

Ik weet niet hoe de ANWB heeft uitgelezen, maar deze auto moet met Fiat/Peugeot dealer (of gelijkwaardige) apparatuur uitgelezen worden.

marcel bruin-1, 5 maanden geleden

Ik ben ooit bij Preuninger geweest maar daar lukt uitlezen niet of willen ze niet helpen (te oud Fiat is na 10 jaar gestopt met deze auto was de reactie). Afgelopen week heeft Auto Romeo in Nootdorp het ook geprobeerd maar zijn computer kreeg geen toegang tot de ECU. Omdat deze pas in september tijd heeft om dieper te gaan zoeken en mijn dochter dan eigenlijk op vakantie wil staat de auto nu bij een andere garage die gaat meten. Maar ik probeer toch zelf op deze manier de vinger achter de storing te krijgen.
Dan voor je reactie, jij had trouwens op mijn vorige vraag op de Ducato ook al een reactie gegeven. D@nk alvast voor het meedenken!

oldford PRO, 5 maanden geleden

Sommige after market scanners kunnen het waarschijnlijk ook nog wel. Ik weet niet wat de dekking is van de nieuwste modellen, maar een oude snapon kan het zeker. Even zoeken naar de juiste garage.

marcel bruin-1, 5 maanden geleden

Volgens mij moet er gewoon ergens een slechte aansluiting zitten. Als de auto rijdt dan is hij absoluut als nieuw. Maar waar te vinden. Ik ben gewoon helemaal niet handig in elektronica.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Zitten er in je zekeringkast toevallig een aantal van die kleine zwarte of bruine relaitjes, 1 van deze zou het probleem wel eens kunnen veroorzaken , met overbruggen en meten os dit te controleren.

    Dank je wel, ik heb wel de zekering kast los gehaald maar zag zo nog niets zitten. Ga het doorgeven! Super bedankt voor de tip ! - marcel bruin-1, 5 maanden geleden
    Zit daar toevallig ook een relais welke de massa aan de brandstofpomp geeft? - marcel bruin-1, 5 maanden geleden

oldford PRO, 5 maanden geleden

Nee. Brandstofpomp zit op dat bruine relais (dubbel relais) op foto 2.

marcel bruin-1, 5 maanden geleden

Ja klopt die heb ik ook vernieuwd. Maar ik dacht dat er misschien nog een relais tussen kon zitten. De ruitenwisser voor stopt ook af en toe, ik ga er eigenlijk zelf van uit dat dit er niet mee te maken kan hebben. Zet ik hem in de nulstand dan gaat hij terug en het is volgens mij alleen bij interval. Dat moet ik uitzoeken als hij het weer doet, het is ook niet heel storend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.