Peugeot 406: Inhouden tot ca 2800 toeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 PK HDI 2.0

Mijn 406 2.0 HDI 110 pk heeft afgelopen week een nieuw aandrijfas gekregen ivm een ABS probleem. De ABs storing is nu verdwenen, maar nu lijkt de auto in te houden.
Voorheen kwam de vaart er rond de 1700 toeren in . Nu voel je geen versnelling tussen 1000 en ca 2800 toeren. Daarboven krijg je ineens een schop onder je kont en schiet de auto vooruit.
Met name in de 2e versnelling en redelijk koude auto (al wel 10 km gereden) is dit duidelijk merkbaar. Bij een warme auto is dit effect minder waarneembaar tot bijna niet. Dan trekt de auto wel veel beter, maar nog niet zo als het was.

Hoort deze auto een schop rond de 2800 te krijgen of toch echt lager zoals het was. Het toeval wil dat het aantal km's tot aan de grote beurt nu ook net op 0 gesprongen is, maar dat kan er toch niets mee te maken hebben, lijkt me.

Iemand een idee?

Wreckerrm

Geplaatst door Wreckerrm (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het service interval kun je resetten door het knopje voor km nul stellen in te drukken terwijl je de auto op contact zet. Na een tijdje springt ie terug naar het default interval. Dat kun je in ieder geval proberen.

Wreckerrm (0), 17 jaar geleden

Het is opgelost. Ik kwam er achter dat de stekker naar de luchtmassameter niet aangesloten was. Deze heb ik weer aangesloten en de auto rijdt weer super.
Nu nog ff met de dealer bellen om ze het te vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum