Peugeot 307: Is het mogelijk een andere afstand bedieningssleutel te hergebru

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Goedenmiddag

Een vraag/advies. Op Ebay of marktplaats zie ik vaak origineel Peugeot gebruikte afstandsbediening sleutels te koop aangeboden.
Is het mogelijk om zo'n gebruite sleutel te bemachtigen en dit opnieuw te laten inleren met een nieuwe sleutelbaard bij een peugeotdealer.
Bij aanschaf van mijn peugeot was de reserve sleutel niet aanwezig.
Ik wil dus bij Peugeot een reservesleutel beslellen met een extra sleutelbaard voor de andere afstandsbediening sleutel.
Zodra de sleutels bij de dealer zijn aangekomen alle drie sleutels opnieuw laten inleren.
Is dit mogelijk of zal de dealer hier niet op ingaan met mogelijke problemen van het wissen van alle gegevens in de auto computer.
Ergens hier een Topic gelezen dat bij het inleren van een sleutel problemen zijn ontstaan en dat de klant daarna een fikse rekening werd gepresenteerd.
Dus mijn vraag is dit technisch mogelijk zonder problemen.

Met vr.gr. Chris

uncle Joe

Geplaatst door uncle Joe (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

De frequentie's van de sleutels liggen in een bepaald gebied en dat is afhankelijk van het chassisnummer. dus een eenmaal ingeleerde sleutel zal het waarschijnlijk niet meer doen op een andere auto, maar ik moet zeggen dat ik dat niet 100 % zeker weet.
En ook nog nooit uit geprobeert heb.

harry4203 (555) PRO, 16 jaar geleden

ik heb het wel een paar keer geprobeerd, maar het is mij niet gelukt.

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou er niet aan beginnen. Bij ons is met een soortgelijke wisseltruuk na verloop van tijd vreemde storingen ontstaan. Volgens mij kost de handzender van een 307 2003 ca 70,= (exclusief inleren). Daarvoor zou ik het risico niet willen lopen.

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Bij Peugeot dealer gaat een handzender incl. inleren 240 euro kosten. Een gewone sleutel 80 euro incl. inleren. Dus prijsverschil is wel heel erg groot. Daarom de vraag of het technisch mogelijk is zonder storingen een gebruikte 307 handzender te hergebruiken, door opnieuw inleren of
verwisselen van de sleutelbaard met chip van een gewone sleutel en daarna afstandbediening inleren via protocol van handleidingboek 307.

Chris

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Nog een vraagje. Als het technisch wel gaat en het werkt, waarom zal zoiets na een tijdje storingen gaan geven.

Chris

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

correct me if I am wrong:

Een 307 van 2003 heeft nog geen "klap sleutel", maar gewoon een handzender waar de sleutelstift permanent uitsteekt. Het artikel nr daarvan is 6554rc en kost bijna 50 euro. De sleutelstift (besteld op chassis nr, dus gelijk geslepen, art. nr 9170R8) kost 11,50. Inleren kost ca 40 euro. Daar kan dan nog bij komen: het opvragen van de transpondercode, maar dat zal volgens mij ook niet meer kosten dan 10,=. Dus volgens mij kost een nieuwe inclusief inleren en opvragen van de codes 111,50.

Waarom een gebruikte hanzender storing kan gaan geven weet ik niet. Bij ons ooit eens geprobeerd met een 406, waar pas na een half jaar vreemde storingen ontstonden (branden diagnose lamp, uitval cruise, niet werken afstandsbediening, maar ook de CV werkte soms niet, enz enz.) Dit heeft heel wat zoek werk gekost, want ja na een half jaar verwacht je niet dat het nog van die handzender komt.

Een kale reserve sleutel kost trouwens ca 25,= (die moet uiteraard ook ingeleerd)

gr

harry4203 (555) PRO, 16 jaar geleden

en al zou het een klapsleutel zijn, dan komt er 35 euro bij. dus voor 240euro willen we het graag voor je doen.

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Iedereen bedankt voor informatie.
Ik zal van de week een bezoekje brengen bij de Peugeotdealer. Ik vind dat ik niet goed geinformeerd wordt. Ik heb een gewone reserve sleutel besteld i.p.v. een sleutel met handzender, omdat ik een prijs opgave kreeg van 240 euro. Voor 30 euro meerprijs had ik liever de sleutel met handzender. Het liefst kom ik daar niet meer, omdat ik toch een beetje een naar gevoel van over houd.

Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum