Peugeot 807: kachel ventilator

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

De kachelventilator draai wel. Echter maar in 1 laag toerental. Bij inschakelen van voorruit-ontwaseming loopt de ventilator +/- 5 seconden sneller en dan valt de ventilator weer terug in het lage toerental. Ik heb foutcodes uitgelezen (voor zover dit ondersteund wordt) maar geen foutcodes.

Heeft iemand dit euvel al eens aan de hand gehad?

Automotive!

Geplaatst door Automotive! (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Automotive! (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik heb vanavond onderzoek gedaan. De auto heeft 3 ventilatoren: 1 hoofdventilator en kleine ventilatoren in de deurposten. Opregelen vanuit 0 stand levert geen probleem op. 3 ventilatoren draaien dan. Vanaf het moment dat de aansturing in maximale stand komt, werken de ventilatoren nog +/- 5 seconden. Dan vallen de ventilatoren in de deurposten L&R uit. De hoofdventilator blijft draaien. Motor stop zetten en weer starten en de 3 ventilatoren werken weer.
Meting wijst uit dat de stuurdraad vanuit centrale unit van beide ventilatoren in de deurposten naar 0 Volt valt (na +/- 5sec) waarop de ventilatoren in de deurposten stoppen. 12V en massa is in orde!

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Automotive! (0) PRO, 8 jaar geleden

Eigenaar heeft auto met defect verkocht. Einde verhaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.