Peugeot 207 SW 2007: Keuring

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8FS, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Voor het 2e jaar op rij wordt hij afgekeurd op een te schrale uitstoot.
De lambrasonde,s vervangen maar de waarde blijft het zelfde. Heb advies gekregen om met hoge toeren ff te gaan rijden. Nog niet goed? Dan weet ik het ook niet meer.
Wie weet de oplossing

ruud van gool aanreiken-1

Geplaatst door ruud van gool aanreiken-1 , lid sinds 3 jaar geleden

12 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Wat bedoel je met een te schrale uitstoot ? waarden graag.

harry4203 PRO, 2 weken geleden

En welke foutcode)s) heb je erin staan?

    Op het dashbord nergens geen code of melding. Hij is volgens mij wel uitgelezen maar geen fout. Ook is het advies om hem dieper te laten uitlezen.Gaat een duur grapje worden - ruud van gool aanreiken-1, 2 weken geleden

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Waarom ? Je weet nog niet wat er aan de hand is , begrijp alleen niet waarom hij afgekeurd zou moeten worden omdat hij te arm staat ?

    Klopt.. dat snap ik ook niet? Vorig jaar zei de keurmeester dat het de voorste sonde was waarschijnlijk. Niet dus, maar keurde hem goed omdat hij het advies had gegeven. Nu bij een andere garage begint het gezeur opnieuw. Nieuwe sonde a 80 excl geplaatst bij de demper maar waarde blijft laag. - ruud van gool aanreiken-1, 2 weken geleden

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Er staan wel foutcodes in, anders is ie onterecht afgekeurd. zou maar eens goed vragen wat er nou echt aan de hand is, of misschien beter nog andere garage zoeken.

    Oke omdat ik hoge toeren moet rijden gaat hij maandag opnieuw naar de keuring. Dan vraag ik alle info. Ik tank 98 en een collega zei dat er spul was in de markt die het mengsel rijker maakt. Dan wordt hij iig maar weer goedgekeurd. Moet de 24 ste gekeurd zijn - ruud van gool aanreiken-1, 2 weken geleden

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Als dat niet helpt, wat ik verwacht, zou ik bij de dealer even de laatste software in de motorecu laten zetten(als die er niet in zit) en de adaptiewaarden resetten en opnieuw inleren. denk dat dan de klacht wel opgelost is.

bert klein PRO, 2 weken geleden

Welke waarden : Co of Lambda niet correct

Co stationair : Co 0.3%
Co max 2200 t/m 3200 omw/min Co 0,2 %
Lambdawaarde 2200 tm 3200 omw/min 0,97 t/m 1,03 3cijfer achter de komma telt niet mee

arjankempeneers PRO, 2 weken geleden

Waarschijnlijk zal de lambdawaarde bij de viergasmeting boven de 1,03 gemeten zijn (1,04). Als er geen foutcodes in staan, dan moet de readiness test niet afgerond zijn, anders hoeft er geen viergasmeting plaats te vinden. Dus na het uitlezen van de EOBD moest er volgens het stroomschema een viergasmeting plaats vinden.
Wijzen de meetwaarden met de EOBD tester ook op een arm mengsel? Is de uitlaat ook bekeken op lekkage na de lambdasonde?

ruud van gool aanreiken-1, 1 week geleden

Dag allemaal ...met veel geluk is de software overschreven en de uitstootmeting waren nu goed.
Dus kan er weer een jaar tegen.
Echter er is een lekje aan het huis waar de oliefilter opzit
Mijn monteur durft niet ivm bouten die ws gaan afbreken.
Hoe riéél is dat?
En wat moet er allemaal los gemaakt worden om erbij te kunnen?
Bedankt

harry4203 PRO, 1 week geleden

Je treft het niet met je monteurs zeker. Ik heb al legio van die pakkingen vervangen, en altijd probleemloos.

    (Daarbij is alles wat je afbreekt ook weer te herstellen he) Die lekkage wordt alleen maar erger. - harry4203 PRO, 1 week geleden

ruud van gool aanreiken-1, 1 week geleden

zou jij mij kunnen helpen hiermee? uiteraard tegen betaling

harry4203 PRO, 1 week geleden

Nee, dat gaat helaas niet. ik wil iedereen waar nodig van advies voorzien wanneer ik dat kan, maar verder niet. zo'n klusje moet ook echt bij een autobedrijf op een brug.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Een beetje monteur is toch handig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.