Peugeot 406: klapperende stabilisatorstang

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16 V

Ik heb sinds een tijdje een klapperen geluid links voor . Volgens een bekende is het de stabilisatorstang die speling heeft. Dit is volgens hem niet te verhelpen met nieuwe busjes oid maar kost een nieuwe satbilisatorstang. Wat kost zoiets als je het laat doen, en is het ook zelf te vervangen ?

Wie weet wat de onderdeel prijs is.

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rubenrispens (0), 17 jaar geleden

kijk eens op www.hbase.nl. Kenteken invoeren en bij stuurdelen kijken.

succes

b_weerd (0), 17 jaar geleden

onderdeel is niet zo duur.
Zat toevallig gisteren even wat rekeningen te bekijken.
stond een bedrag bij van €34,59, excl montage, maar dat is max. 15 minuten werk. 50,- p/u gedeeld door 4. komt er dus 12,50 bij voor de arbeid

komt erg vaak voor bij 206-jes. heb nu de 3e en allemaal hebben ze al 2 of meer nieuwe gehad.

groetjes.

KRG (0), 17 jaar geleden

UpdATE : de linker stabilisatorstang voor bleek kapot en de beide stabilisatorstangen achter waren ook sleccht of gaven veel speling. Alledrie vervangen dus. De rekening komt nog ...

Bij ons in het dorp zijn veel verkeersdrempels , misschien ook een mede oorzaak van na 146000 km vervangen van stabilisatorstnagen ?

Wie heeft ervaring met dit fenomeen ?

Prutser Kris (0), 17 jaar geleden

Hoi Klaas. Bij mij is er 1 overleden bij 40000 km. Ik heb een verlaagde 406. Ik rijd veel over de snelweg, dus drempels zullen weinig verschil maken denk ik.

KRG (0), 17 jaar geleden

De rekening is gekomen. Het viel me op dat de stabilisatorstang links voor niet zo duur was (ong 35 eu incl BTW). Maar de beide spoorstangen achter zijn wel veel duurder (zo uit mijn hoodf in de 80 eu per stuk).

waarin zit hem dat grote verschil en kun je ook alleen busjes oid van spoorstangen vervangen ?

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Verschil is omdat het verschillende onderdelen zijn met verschillende fabricagemethoden en dus andere prijzen. Busjes zijn niet los te vervangen/leverbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum