Peugeot 306: kleppenstellen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Goeiedag,

ik moet binnenkort het kleppendekselpakking vervangen.Nu las ik laatst dat je na vervanging van de distributieriem(pas gedaan) de kleppen moet stellen.Gaat dit gewoon zo als bij een oud kadetje ofzo?En wat is de klepspeling?Ik ga namelijk niet eerst effe kijken hoe die kleppen zitten want dan moet ik 2 keer de pakking vervangen,want die lekt nu al als een zeef.Het is een gewone 1900 diesel.

hankiepankie

Geplaatst door hankiepankie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (470) PRO, 16 jaar geleden

de klepspeling moet zijn (koud) inl 15
uitl 30
de reden dat er gezegd wordt dat je dit bij het vervangen van de riem moet doen is omdat de nokkenas verwijderd moet worden om de kleppen te kunnen stellen. hiervoor moet weer de distributiesnaar worden gedemonteerd.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

is een hoop werk maar als je zorgvuldig werkt is het goed te doen; idd nokkenas eraf, verchroomde bussen er uit halen en daarin zitten de stelplaatjes. bij een aantal dealers kun je zo gewoon ruilen voor de goeie. wel goe onthouden welk plaatje bij welke klep hoort

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

dus eerst meten (en opschrijven), nokkenassen demonteren, per cilinder de verchroomde bus eruit halen, dikte stelplaat noteren, berekenen welke dikte je nodig hebt (ivm de benodigde speling) en bij de dealer stelplaten wisselen. ( soms kun je onderling wisselen en hoef je niet alles bij de dealer te halen).
succes Sjaak

hankiepankie (0), 16 jaar geleden

Tja de distributie riem is nou al vervangen,dus die ga ik niet weer loshalen.Maar je kunt dus wel meten als de nokkenas erin zit begrijp ik,of niet?Zeker dat systeem waarbij de nok direct op een ronde bus drukt waaronder de klepsteel zit,dat heb ik wel eens eerder bij een fiat gezien.Verder ben ik meer bekend met opeltjes maar die hadden tuimelaars.

Beunhaas (520) PRO, 16 jaar geleden

Het stelplaatje zit inderdaad onder de stoterbus.

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ik met het goed herinner (het is voor mij al weer zo'n 8 jaar geleden) kun je met een voelermaat de klepspeling meten (wel de zuiger/krukas zo zetten dat de kleppen in de goede stand staan om te meten ;-) ) Aan de hand van de gemeten waarden kun je dan nog beslissen om al dan niet de kleppen te stellen. Ik weet nog wel dat de nokkenassen gewoon losgeschroefd werden en dat de distributieriem "gewoon" bleef zitten (Wel goed merken en in de juiste stand terug monteren ). Sjaak

post767 (0), 16 jaar geleden

als hij gewoon goed start, zou ik er niet eens naar kijken!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.