Peugeot 106 1.6 8v Rallye: Kloenkgeluiden achter bij hobbelige wegen en bochten (vervol

Bouwjaar: 1997

Kennelijk worden oude vragen niet bovenaan geplaatst zodra er een antwoord op gegeven wordt, dus mijn vraag die ik lang geleden gesteld heb en waar ik vanmiddag weer op gereageerd heb, zal waarschijnlijk ongemerkt voorbij gaan aan iedereen. Dus vandaar dat ik maar op deze manier de aandacht er weer op wil vestigen.

Ik hoop dat iemand mij met dit probleem kan helpen.

Zie http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Marc6935

Geplaatst door Marc6935 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

De lagers van de torsieas.
Zie
http://www.problemcar.nl/index.php?topic...
mvg

Marc6935 (0), 19 jaar geleden

Dat lijkt toch een ander probleem. Hoe is dit te controleren?

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal komen de achterwielen schuin te staan, waardoor de banden achteraan langs de binnenkant meer verslijten. Wanneer er brede banden opliggen, durven deze lager al eens (sneller) uitlopen.

Marc6935 (0), 19 jaar geleden

Ik heb eens naar de achterwielen gekeken en ik vind niet dat ze overduidelijk scheef staan. Van ergere slijtage aan de binnenzijde van de banden is ook niet echt sprake. Er zitten wel bredere banden op (195/45/15), maar die rammel was er ook met smallere/kleinere banden (185/55/14).

Marc6935 (0), 19 jaar geleden

Gisteren bij de Peugeot garage geweest en toen dachten ze dat het veroorzaakt werd door het rekje waarin het reservewiel hangt. Vandaag hebben we het dus getest en ook zonder rekje en wiel nog steeds volop gerammel. Helaas, geen goedkope oplossing voor mijn probleem. De achteras moet dus uit elkaar en dat is zoals GOVA dus al zei een kostbare zaak. Aangezien de garage niet eerder dan 12 augustus tijd hiervoor heeft en ik wegens een deadline i.v.m. de koop van een andere wagen dan wel erg krap in m'n tijd kom te zitten, heb ik De Snelle Leeuw in Utrecht gebeld of zij mij eerder konden helpen. Helaas gaven zij aan niet het juiste gereedschap voor de 106 te hebben. Dus dan maar hopen dat er een grote beurt tussenuit valt en ik eerder bij de Peugeot garage terecht kan. Maar de verkoop van mijn wagen wordt hierdoor waarschijnlijk wel een stuk lastiger. En mocht het toch doorgaan, dan houd ik er zo'n ¤ 400,- minder aan over. Dit is niet leuk meer... :(

Marc6935 (0), 19 jaar geleden

Ik heb begrepen dat wanneer je de torsiestang/staaf/as eruithaalt, schoonmaakt, goed invet en weer terugplaatst, dat het gerammel dan weer voor lange tijd over is. Wat zijn jullie gedachten hierover?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum