Peugeot 106: Knakken in de bocht Peugeot 106 Rallye

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Peugeot 106 1.6 Rallye die "knakt" aan de voorzijde in de bocht.
Het lijkt op het geluid van een kapotte veer.
De volgende acties zijn ondernomen:
-veren gecontroleerd en die zijn niet gebroken.
- de stabilisatorstangen verwijderd en gereden.
- kogels gecheckt, geen speling
- draagarmen gecheckt, geen speling

Dit alles zonder resultaat. Ik verdenk de veerpootlagers of dat iets niet goed zit bij de veerpoten. Iemand enig idee???

Joost82

Geplaatst door Joost82 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kun je de knak ook oproepen als de wielen uithangen? Anders beide "voetjes" van de vloer, stuurkogels aan beide kanten los, en met de hand R en L poot draaien.

Joost82 (0), 13 jaar geleden

Heb ik geprobeerd met de voorwielen omhoog, zonder de stuurkogels los. Dan doet hij het niet.
Misschien zitten de veerpoten boven niet goed ??

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het zou kunnen dat het door een draaitafel veroorzaakt wordt, en in uitgehangen toestand niet op te roepen is doordat er dan geen belasting op het draaigedeelte staat. Je kunt eerst nog proberen toch de stuurkogel even los te maken en de poot dan te draaien. Doordat het stuurhuis dan niet mee hoeft te werken, heb je een beter gevoel op soepel draaien. En anders is uitbouwen en controleren van de draaitafel(s) de laatste optie.

Heb je ook al gekeken of de veer verspringt bij auto op z'n wielen en iemand stilstaand stuurt en een ander naar de veer kijkt?

Joost82 (0), 13 jaar geleden

beste Hans,
Dank voor je reactie. De veer verspringt niet. Dat hebben we gecontroleerd. Ik denk dat we de veerpoten maar gaan demonteren en kijken of het probleem daar zit. Zijn de draaitafels/veerpootlagers in de universele winkels verkrijgbaar? En is het monteren van veerpootlagers dan genoeg of moet je ook de rubbers vervangen?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

We gaan natuurlijk voor originele onderdelen! Kosten ori draaitafel-lager 30,- incl BTW. Maar je kunt beter eerst eens kijken of er iets te ontdekken valt na demontage. Bij twijfel en hogere km.stand is advies om dan beide kanten draaitafel-lagers te vernieuwen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.