Peugeot 406: koelsysteem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Na een lange periode dat het goed ging komt er een probleempje om de hoek.
Radiator bleek lek. Deze is inmiddels vervangen.
Echter blijkt er nu ook een lek in een ander onderdeel van het koelsysteem te zitten.
Dit betreft de slang die links onderaan de radiateur vast zit. deze slang loopt naar een ander metalen onderdeel, welke vlakbij het wiel passagierszijde zit.
Geen idee wat voor een onderdeel dit is, maar hij staat dus mbv een dikke slang in verbinding met de radiateur. Dit onderdeel is flink verroest. Zit vlakbij de dynamo.
Weten jullie waar ik het over heb en kunnen jullie vertellen wat het vervangen van dit onderdeel kost?

Kan ik overigens korte afstanden blijven rijden als ik het koelvloeistofpeil in de gaten houd?

Dank voor de antwoorden!

Han1983

Geplaatst door Han1983 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Betreft het 1ste model 406. Die metalen buis is "gewoon" een deel van de onderste radiateur-slang. Op de onderdelen site van Peugeot staat dit als 1 geheel aangegeven, dus vanaf de radiateur tot waar de slang vast zit aan achterzijde motorblok.
Ze hebben dit deel van metaal gemaakt vanwege de ligging = vlak bij de draaiende delen en het was waarschijnlijk gemakkelijker om hier een degelijk ophangpunt aan te maken?
Er staan 2 verschillende slang-pijpen, namelijk voor een handgeschakelde met airco en de automaat-uitvoering hebben alle twee hetzelfde onderdeelnummer, en de handgeschakelde zonder airco heeft een ander onderdeelnummer. Prijzen respectievelijk 93,- incl. en 60,- incl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum