Peugeot 306: koelventilator

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400cc 55kw

Wie kan me even wegwijs maken betreffende een koelventilator die niet wil aanslaan. Ik weet dat er al aan gewerkt is , er zaten twee zekeringen van 40 A in die doorgebrand waren. Die zijn nu vervangen en branden niet meer door. Men zou ook de temp. voeler al kortgesloten hebben maar dat hielp ook niet. Ik ben hier al aan het lezen gegaan maar dit model heb ik niet kunnen vinden. Hier zit maar een ventilator in . Morgen brengt mijn vriend de wagen ik ben wel thuis in de elektrotechniek maar zonder schema is het misschien wel moeilijk beginnen. Wie kan me op weg helpen met dit systeem. Moet er wat gereset worden of zo?
groetjes ivanhoe

crish

Geplaatst door crish (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nabil B (0), 15 jaar geleden

Draait de ventilator soepel, als je deze handmatig aandrijft? Ik heb het weleens gehad dat het lagertje kapot was waardoor de ventilator met zeer veel moeite ronddraaide en waarbij de zekeringen het steeds van begaven. Ik zou voor de zekerheid de thermoschakelaar doormeten, want als deze defect is kan het zo zijn dat je tijdens het doorverbinden van de sensor geen reactie krijgt. Heb je iets vervangen waarbij je wellicht vergeten bent om de boel te ontluchten!? Helaas heb ik geen schema bij de hand
Suc6

crish (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee Nabil, zeker geen lager stuk, de ventilator draait zeer soepel rond. IK heb vandaag even kunnen zoeken en de zekeringen zijn allemaal goed. Ik heb ook de kabels doorgemeten en ik krijg 12 volt op de sensor van de radiator bij aan kontakt.Overbruggen van de stekker zou resultaat moeten geven dacht ik maar er gebeurt dus niks.De kabels die verder naar de ventilator gaan die gaan naar een grote stekker (is dit misschien een weerstand) die ik niet loskrijg, (draaien of trekken, ik weet het niet) die heb ik dus verder nog niet kunnen meten. Dan moet ik de radiator uitbouwen denk ik.Nog een vraagje. Word deze topic ook door de profs gelezen of niet?.
groetjes ivanhoe.

Nabil B (0), 15 jaar geleden

Ik weet niet precies wat je bedoelt met die grote stekker, maar ik denk dat je doelt op de thermoschakelaar? Als er lucht in het koelsysteem zit kan het ook zo zijn, dat de Fan niet aanslaat. Ontlucht eerst het koelsysteem! En werkt de elektromotor wel? Test deze even met directe + !!!
Wellicht word dit topic ook door profs gelezen!

crish (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee. ik bedoel de stekker die op de plaat zit waar de ventilator op vaststaat.Links onderkant naast radiator. Aan de +kabel van de ventilator kan ik dus niet aan, er is wel spanning op deze juist voor die grote stekker.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Op deze stekker zit aan de motor-zijde een draai-ring. Door deze ring los te draaien (kan lastig zijn) komen de 2 stekker-helften los van elkaar. Kans bestaat dat de verbinding groen en geel ziet van ellende en dat je hem daardoor moeilijk uit elkaar krijgt.

crish (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt hans. de wagen is momenteel weg, maar dan ga ik er maar een griptang op plaatsen wanneer hij terugkomt. Ik vraag me nog steeds af waar deze stekker voor dient want volgens en schema dat ik gevonden heb zou er nog weerstand zitten tussen de thermostekker en de ventilator.
Is dit zo, of heb ik niet het goede schema.
groeten cris.

apd (0) PRO, 15 jaar geleden

hoi heb je al een oplossing gevonden heb namelijk het zelfde probleem

crish (0) PRO, 15 jaar geleden

Hij is zopas hersteld. De moter van de ventilator was stuk, weerstand was oneindig.Stekker ging redelijk los met siliconespray.
groetjes cris

herder (0) PRO, 14 jaar geleden

foutje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.